ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Παίρνουν wild card Παρτιζάν, Βαλένθια – Στις 16/6 η οριστική απόφαση για ΤΣΣΚΑ

Euroleague Ευρωλιγκα
Intime

Euroleague: Η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κι η Βαλένθια είναι τα δύο μεγάλα φαβορί για να πάρουν wild card, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το μέλλον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τα δύο θέματα θα αποτελέσουν τα βασικά θέματα συζήτησης στο προσεχές συμβούλιο των μετόχων της Euroleague, το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη (16/6).

Σύμφωνα με τη «MozzartSport», η Παρτιζάν κι η Βαλένθια θα είναι οι δύο ομάδες που θα λάβουν wild card για να αγωνιστούν στη διοργάνωση τη σεζόν 2022/23.

Ήταν γνωστό ότι οι δύο σύλλογοι, μαζί με τη Βίρτους Μπολόνια ήταν εδώ και καιρό στην κορυφή της λίστας. Η ιταλική ομάδα κατέκτησε το Eurocup και κέρδισε έτσι αυτόματα τη συμμετοχή της στην ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Να θυμίσουμε ότι η Euroleague απέβαλε τις ρωσικές ομάδες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ωστόσο η περίπτωση της «ομάδας του στρατού» είναι περίεργη, καθώς είναι μέτοχος της διοργάνωσης κι έχει εγγυημένο συμβόλαιο.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει ήδη κάνει γνωστή την πρόθεση της να αγωνιστεί κανονικά και μάλιστα οι πληροφορίες τη θέλουν έτοιμη να μεταφέρει την έδρα της εκτός Μόσχας αν χρειαστεί. Αντίθετα, η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης κι η Ούνικς Καζάν είναι διαφορετικές περιπτώσεις, καθώς είχαν συμβόλαιο για έναν χρόνο, συνεπώς δεν είχαν σίγουρη θέση για την ερχόμενη διοργάνωση.

Ο πιθανός «χάρτης» της Euroleague για τη σεζόν 2022/23

  1. Αναντολού Εφές
  2. Αρμάνι Μιλάνο
  3. Μπασκόνια
  4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας*
  5. Μπαρτσελόνα
  6. Φενέρμπαχτσε
  7. Μακάμπι Τελ Αβίβ
  8. Ολυμπιακός
  9. Παναθηναϊκός
  10. Ρεάλ Μαδρίτης
  11. Μπάγερν Μονάχου
  12. Άλμπα Βερολίνου
  13. Ερυθρός Αστέρας
  14. Μονακό
  15. Ζάλγκιρις Κάουνας
  16. Βίρτους Μπολόνια
  17. Παρτιζάν**
  18. Βαλένθια**

*Η ΤΣΣΚΑ έχει εγγυημένο συμβόλαιο αλλά παραμένει άγνωστο το αν θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στη Euroleague

**Παρτιζάν και Βαλένθια είναι τα μεγάλα φαβορί για τις δύο wild cards, κάτι που αναμένεται να οριστικοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (16/6).