ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Ένοχη η «σταρ» του WNBA για λαθρεμπόριο ναρκωτικών - Ποινή φυλάκισης 9 ετών

Μπρίτνεϊ Γκράινερ
Evgenia Novozhenina/Pool Photo via AP

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Ρωσικό δικαστήριο έκρινε ένοχη την Αμερικανίδα παίκτρια ένοχη για κατοχή και λαθρεμπόριο ναρκωτικών και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης εννιά ετών!

Η Γκράινερ είχε συλληφθεί στις αρχές Μαρτίου στο αεροδρόμιο της Μόσχας, καθώς είχε στις αποσκευές της φυσίγγια ατμού με έγχυση κάνναβης.

Νωρίτερα, η Αμερικανίδα «σταρ» του WNBA είχε δηλώσει ένοχη, λέγοντας ότι: «Έκανα ένα ειλικρινές λάθος και ελπίζω με την απόφασή σας να μην τελειώσετε τη ζωή μου».

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει από τον προεδρεύοντα δικαστή να την καταδικάσει με την πιο «βαριά» ποινή, αυτή της κάθειρξης 9,5 ετών. Τελικά, η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν φυλάκιση εννιά ετών.

Στις ΗΠΑ το προηγούμενο διάστημα έκαναν λόγο για «ομηρία», ωστόσο την απάντηση είχε δώσει ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος είχε αναφέρει σε συνέντευξη του ότι: «Γιατί να την αποκαλούμε όμηρο; Παραβίασε τον ρωσικό νόμο, τώρα αντιμετωπίζει ποινική δίωξη. Δεν πρόκειται για όμηρο».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κυβέρνηση της ΗΠΑ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την αντίστοιχη της Ρωσίας, για την ανταλλαγή της Γκράινερ με Ρώσο κρατούμενο που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχετικές ειδήσεις