ΜΠΑΣΚΕΤ

Εργκίν Αταμάν: Οι δύο ενέργειες του διαδόχου του στην Εφές που τον ενόχλησαν (vid)

Εργκίν Αταμάν: Οι δύο ενέργειες του διαδόχου του στην Εφές που τον ενόχλησαν (vid)

Ο Εργκίν Αταμάν ρωτήθηκε για δύο πολυσυζυτημένες κινήσεις του νυν προπονητή της Αναντολού Εφές, Ερντέμ Τζαν και δεν έκρυψε την ενόχλησή του.

Στην Τουρκία επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος ο Εργκίν Αταμάν, καθώς απόψε (20:15) ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε για την 3η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο προπονητής των «πράσινων» παραχώρησε συνέντευξη στο NTV Spor και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τον διάδοχό του στην Αναντολού Εφές, Ερντέμ Τζαν και δύο κινήσεις που απασχόλησαν έντονα τον Τύπο το προηγούμενο διάστημα.

Αρχικά κλήθηκε να σχολιάσει την ατάκα που ακούστηκε να λέει στον παίκτη του, Έρτεν Γκάζι, στη διάρκεια του αγώνα με την Καρσίγιακα (σ.σ. «Νομίζεις ότι είμαι ο Αταμάν;»), αλλά και για την κίνησή του να φιλήσει το χέρι του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο ΟΑΚΑ.

«Ο Ερντέμ Τζαν είναι ένας νέος προπονητής. Μπορεί να γίνει πολύ επιτυχημένος. Θα ήταν όμως καλύτερα, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός με τα λόγια του. Καταλαβαίνω πως αυτό που είπε ήταν πάνω στην ένταση της στιγμής. Κάποιες φορές "συλλαμβανόμαστε" να λέμε κάτι. Αυτό έγινε και μ' εκείνον. Μετά με πήρε τηλέφωνο για να μου πει ότι έγινε παρεξήγηση. Του είπα να κοιτάει τη δουλειά του, αλλά να ξέρει πως είναι σε έναν εκ των μεγαλύτερων συλλόγων της Ευρώπης», είπε αρχικά.

Για το δεύτερο περιστατικό, ο Αταμάν ανέφερε: «Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν όταν φίλησε το χέρι του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ως άνθρωπος που έχει περάσει από την Αναντολού Εφές, εξεπλάγην. Φυσικά υπάρχει απόλυτος σεβασμός. Τον ίδιο σεβασμό έχω για τον Αϊτίν Ορς (σ.σ.: πρώην προπονητής της Εφές Πίλσεν και της Φενέρμπαχτσε), αλλά δεν θα φιλούσα το χέρι του μπροστά σε κόσμο. Θα τον αγκάλιαζα φυσικά. Ο Ερντέμ Τζαν είναι ένας αξιοσέβαστος προπονητής, αλλά μπορώ να πω ότι αυτό με ενόχλησε, γιατί πάνω απ όλα υπάρχει ανταγωνισμός».