ΜΠΑΣΚΕΤ

EuroLeague: Υψηλού κινδύνου το Βαλένθια-Μακάμπι, ακραία μέτρα ασφαλείας για τους Ισραηλινούς

EuroLeague: Υψηλού κινδύνου το Βαλένθια-Μακάμπι, ακραία μέτρα ασφαλείας για τους Ισραηλινούς
Intime

Η ομάδα μπάσκετ της Μακάμπι Τελ Αβίβ φτάνει στην Ισπανία για να παίξει εναντίον της Βαλένθια για την Euroleague κάτω από ακραία μέτρα ασφαλείας.

Ο αγώνας της Euroleague μεταξύ της Βαλένθια και της Μακάμπι Τελ Αβίβ κηρύχθηκε ως υψηλού κινδύνου από την ισπανική κυρβένηση. Το ματς που είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη (18/10) θα διεξαχθεί παρά τις φήμες που έκαναν λόγο για αναβολή του.

«Η Μόνιμη Επιτροπή της Κρατικής Επιτροπής κατά της βίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας στον αθλητισμό συμφώνησε να κηρύξει τον πρώτο αγώνα του αγώνα μπάσκετ της Euroleague μεταξύ Valencia Basket και Maccabi Tel Aviv, που θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, στις 20:30 στη Βαλένθια, ως υψηλού κινδύνου», ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο λόγος δεν έχει να κάνει με κάποιο αθλητικό γεγονός αλλά με τη σύγκρουση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων που έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες. Ο πόλεμος έχει «φτάσει» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με τη Μακάμπι να έχει καταφύγει στην Κύπρο, ενώ είδε τον αγώνα της με την Αρμάνι Μιλάνο να αναβάλλεται την περασμένη εβδομάδα. Η αναμέτρηση με τη Βαλένθια θα είναι η πρώτη που θα παίξει η ομάδα των Ισραηλινών μετά τις επιθέσεις που ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα την El Espanol, ενισχύθηκαν ακραία τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον αγώνα που θα διεξαχθεί στο «Fuente de San Luis». Σε σημείο που είναι άγνωστο αν η αποστολή της Μακάμπι έχει ήδη φτάσει στην πόλη ή, αν όχι, πότε θα το κάνει. Υπάρχει απόλυτη μυστικότητα γύρω από την αποστολή της ομάδας του Τελ Αβίβ, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχείου στο οποίο θα μείνουν.

Το σημείο εκκίνησης θα είναι η Λευκωσία, η κυπριακή πρωτεύουσα, στην οποία ο σύλλογος μετέφερε αρχικά όλους τους ξένους παίκτες του και στη συνέχεια τους Ισραηλινούς παίκτες. Πιθανότατα θα παίξει τα εντός έδρας παιχνίδια της εκεί στην EuroLeague όσο συνεχίζεται η σύγκρουση, αν και η Παρτιζάν Βελιγραδίου προσφέρθηκε επίσης να της δώσει το Stark Arena.

Η τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες

Η Μακάμπι θα είναι κάτω από διαρκή φύλαξη, ακόμα περισσότερο μετά τα όσα συνέβησαν αυτή τη Δευτέρα (17/10) στις Βρυξέλλες κατά την αναμέτρηση του Βελγίου με τη Σουηδία. Ένας άνδρας Τυνησιακής υπηκοότητας χρησιμοποίησε αυτόματο τουφέκι τύπου Καλάσνικοφ για να ανοίξει πυρ εναντίον πολλών περαστικών, σκοτώνοντας δύο Σουηδούς οπαδούς που πήγαιναν στον αγώνα.

Μετά την επίθεση, ο δράστης δημοσίευσε πολλά βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα στα οποία ισχυριζόταν ότι ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος και καυχιόταν ότι σκότωσε αρκετούς Σουηδούς. Στην πολύ βίαιη ομιλία του, ισχυρίστηκε ότι στόχος του ήταν να «εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους».