ΜΠΑΣΚΕΤ

Να της… βγάλει τη συνήθεια!

Να της… βγάλει τη συνήθεια!

Η φετινή Μπαρτσελόνα είναι μια πολύ παράξενη ομάδα.

Για την ακρίβεια είναι ένα σύνολο παικτών που παλεύουν εδώ και καιρό να γίνουν ομάδα. Δεν είναι. Αυτό είναι το καλό νέο για τον Παναθηναϊκό Superfoods εν όψει της μεταξύ τους κόντρα.

Υπάρχουν όμως και κακά νέα. Η Μπαρτσελόνα μετά τις πέντε σερί ήττες από το ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και έως αυτό με την Μπασκόνια, κατάφερε να κάνει δύο διαδοχικές νίκες. Και μάλιστα από αυτές που λέμε μεγάλες. Μία εκτός έδρας επί της Κίμκι και άλλη μία απέναντι στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μάλιστα με αξιοθαύμαστη άνεση. Ο Σίτο Αλόνσο έπεισε τους παίκτες του, από τη στιγμή που είδε ότι η αναμενόμενη πρόοδος στην επίθεση δεν έρχεται, να παίξουν όχι απλά άμυνα αλλά κάτι στα όρια της «πάλης» με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα, να κάνει την τελευταία, την ύστατη προσπάθεια μήπως και προλάβει το τρένο των πλέι οφ. Εκεί απ’όπου, αυτή τη στιγμή απέχει 2 νίκες κυνηγώντας προφανώς την 8η Μακάμπι η οποία έχει συντελεστή 8-8 και είναι στο στόχαστρο όσων συνεχίζουν να παλεύουν για μια θέση στους οκτώ.

Αυτό που δεν έχουν τεστάρει όμως ακόμα οι Καταλανοί σε αυτό το… νέο τους εγχείρημα είναι κατά πόσο θα επικρατήσουν προσωπικά και ομαδικά απέναντι σε μία ομάδα και μια έδρα όπως αυτή του Παναθηναϊκού. Σε ένα δηλαδή φλεγόμενο ΟΑΚΑ και κυρίως σε μια ομάδα που παίζει εξίσου αποτελεσματική άμυνα, είναι πιο αθλητική και σίγουρα με καλύτερο ρυθμό από την Μπαρτσελόνα. Γιατί όσο κι αν το κίνητρο της… επιστροφής είναι μεγάλο και σπουδαίο, η συνήθεια είναι ισχυρότερη. Και συνήθως σε συνθήκες πίεση αυτή που εν τέλει… επικρατεί.