ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: «Χρυσός» ο Πετρούνιας

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: «Χρυσός» ο Πετρούνιας

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό στον τελικό των κρίκων και έγραψε Ιστορία!

Πήγε στο Ρίο για να ανέβει στο υψηλότερο βάθρο και να φέρει στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο και το κατάφερε! Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε το καλύτερο πρόγραμμα της καριέρας του, συγκέντρωσε 16.000 βαθμούς, αγγίζοντας το τέλειο και έκανε όλους τους Έλληνες υπερήφανους!

Ο Έλληνας πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, στέφθηκε και Ολυμπιονίκης με 16,000 βαθμούς στον τελικό του οργάνου και με μια άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80 και βαθμολογήθηκε με 9,200 στην εκτέλεση!

Δείτε την εκπληκτική του εμφάνιση

16972392

Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική γυμναστική μετά από 12 χρόνια, τότε που στην Αθήνα το 2004 ο Δημοσθέσης Ταμπάκος είχε κατακτήσει κι αυτός το χρυσό στους κρίκους.

Το ασημένιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ζανέτι με 15,766 (6,70) και το χάλκινο ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15,700β. (6,80)

Δείτε τη στιγμή που ο Λευτέρης Πετρούνιας, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει η Stoiximan.gr, ανεβαίνει στο πιο ψηλό βάθρο

Είναι η στιγμή που εκατομμύρια Έλληνες τον χειροκροτούν και ακούν τον Εθνικό μας Ύμνο για ακόμα μία φορά στο Ρίο.

Ποιος είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο χρυσός βασιλιάς των κρίκων

Ο 26χρονος Ολυμπιονίκης του Ρίο ασχολήθηκε από νωρίς με τη γυμναστική, μετά από προτροπή της δασκάλας του.

Ο «υπερκινητικός» Λευτέρης άρχισε τον αθλητισμό από τον Πανιώνιο, καθώς η οικογένειά του έμενε στη Νέα Σμύρνη.

Το «αστέρι» του έλαμψε από νωρίς και άρχισε να παίρνει μετάλλια σε 6,5 χρόνων. Στη συνέχεια βρέθηκε στην ομάδα του Σαρωνικού και συνέχισε να «σαρώνει» διακρίσεις στα μαθητικά πρωταθλήματα.

Στα 12 του χρόνια στράφηκε στους κρίκους και άρχισε να διαπρέπει. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το βιογραφικό του

"Ναι ρε Ελλάδα..."

«Ναι ρε Ελλάδα, αυτό έχω να πω μόνο», ήταν τα πρώτα λόγια του χρυσού Ολυμπιονίκη αμέσως μετά την κατάκτηση του μεταλλίου.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Λευτέρης Πετρούνιας, αυτό το «χρυσό» παιδί του αθλητισμού, δήλωσε συγκινημένος και αφιέρωσε το μετάλλιό του στον πατέρα του.

«Ναι ρε Ελλάδα, αυτό έχω να πω μόνο. Σε κάθε δήλωσή μου «Πάμε Ελλάδα» έλεγα. Έχουμε την ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει. Ήρθαμε εδώ για να ακούσουμε τον Ζορμπά σε όλο το στάδιο. Για εμένα είναι ό,τι σημαντικότερο να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος. Το αφιερώνω το μετάλλιο στον πατέρα μου, στον προπονητή μου και στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει μυστικό», είπε ο Έλληνας αθλητής που έδωσε και την ψυχή του για να φτάσει στο πιο ψηλό βάθρο.

«Έχουμε δουλέψει πολύ, είχαμε προετοιμαστεί καλά. Θέλει δουλειά, υπομονή και τύχη. Δεν είχα τραυματισμούς από το ευρωπαϊκό και μετά. Καταφέραμε να φορμαριστούμε στην προπόνηση. Ήρθα εδώ, κρατήσαμε τις δυνάμεις μας. Πάντα έχω αγωνία. Η μητέρα μου ήτανε εδώ και της αφιέρωσα το μετάλλιο», κατέληξε ο Χρυσός Ολυμπιονίκης που μετά την πρώτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτοχος ενός σπουδαίου ρεκόρ, που είχε πετύχει και την προηγούμενη δεκαετία ο Δημοσθένης Ταμπάκος.

Ο Πετρούνιας είναι πλέον κάτοχος ένας ξεχωριστού τριπλ κράουν καθώς είναι ο εν ενεργεία κάτοχος του Ευρωπαϊκού, του Παγκόσμιου αλλά και του Ολυμπιακού τίτλου.



Σχετικές ειδήσεις