ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE BLOG, AEK – Παναθηναϊκός: «Κιτρινόμαυρο» το ντέρμπι! - Η μετάδοση του Newsbomb.gr

AEK Παναθηναϊκός
Intime

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Δείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του μεγάλου ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την 12η αγωνιστική της Super League.

Το τελευταίο ντέρμπι του πρώτου γύρου, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα.

Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από νίκη στο Κύπελλο, ωστόσο στο πρωτάθλημα δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες. Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στο -9 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ το «τριφύλλι» απέχει 6 βαθμούς από την αντίπαλο του.

Οι προηγούμενες μεταξύ τους αναμετρήσεις

Η έδρα δεν βοηθά στα τελευταία αθηναϊκά ντέρμπι, το αντίθετο μάλιστα. Στα έξι τελευταία οι φιλοξενούμενοι έχουν τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Δύο «τρίποντα» μετράει η ΑΕΚ και μια ο Παναθηναϊκός.

Η τελευταία νίκη γηπεδούχου ήταν το 1-0 της ΑΕΚ (9’ σουτ Αραούχο) στις 9 Φεβρουαρίου 2020, ένα μήνα πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος για την πρώτη καραντίνα.

Από τότε ο Παναθηναϊκός επισκέφθηκε τρεις φορές την ΑΕΚ, κέρδισε τη μία με 2-1, πέρσι στην κανονική διάρκεια, ενώ τις άλλες δύο ήλθαν 1-1 με το «τριφύλλι» να σκοράρει πρώτο και την «Ένωση» να ισοφαρίζει. Αν οι «κιτρινόμαυροι» κερδίσουν τον αγώνα θα έχουν νικήσει τους «πράσινους» σε διαδοχικά παιχνίδια για πρώτη φορά από το 2012. Μάλιστα τότε ήταν δύο εντός έδρας. Διαδοχικές νίκες με ένα παιχνίδι μέσα και ένα έξω, έχει να κάνει εδώ και 20 χρόνια.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΚ: 40
Ισοπαλίες: 43
Νίκες Παναθηναϊκού: 56
Με γηπεδούχο την ΑΕΚ
Νίκες ΑΕΚ: 28
Ισοπαλίες: 17
Νίκες Παναθηναϊκού: 23

Σεζον 2020/21

06.12.2020: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-2 (Κανονική διάρκεια) (87’ σουτ Νέλσον Ολιβέιρα – 34’ σουτ Μακέντα, 45’ σουτ Κουρμπέλης)
21.04.2021: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1 (Playoffs) (90’ κεφαλιά Γκαρσία – 36’ κεφαλιά Ιωαννίδης)

Δείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός