ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Βόμβα»: Τέλος το Champions League, έρχεται η European Premier League!

«Βόμβα»: Τέλος το Champions League, έρχεται η European Premier League!
Η FIFA προωθεί πλάνο που θα αλλάξει τα πάντα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
AP Images

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Sky News, ένα πακέτο ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι έτοιμο να επενδυθεί στη δημιουργία μιας νέας, κλειστής, λίγκας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με το όνομα «European Premier League».

Οι Άγγλοι μεταφέρουν την πληροφορία πως η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι σε συζητήσεις με άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, έτσι ώστε να μπουν σε μια νέα διοργάνωση την οποία φέρεται να υποστηρίζει και η FIFA και που θα αλλάξει τα παγκόσμια δεδομένα στο ποδόσφαιρο.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα του Sky News, οι επενδυτές είναι έτοιμοι να «σπρώξουν» έξι δισεκατομμύρια δολάρια έτσι ώστε να βοηθήσουν τη δημιουργία της διοργάνωσης που θα είναι γνωστή με το όνομα «European Premier League».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πάνω από 12 κορυφαίες ομάδες από την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία είναι σε συζητήσεις για να γίνουν ιδρυτικά μέλη της διοργάνωσης. Πληροφορίες αναφέρουν πως πέντε ομάδες από την Αγγλία είναι έτοιμες να υπογράψουν τη συμμετοχή τους με τη διοργάνωση να υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει το 2022.

Στο μέλλον είναι πιθανό να βλέπουμε αγώνες της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο μόνο για την European Premier LeagueAP Images

Στο ρεπορτάζ του το Sky News επικαλείται πηγές που αναφέρουν πως η FIFA έχει ανάμιξη στη δημιουργία αυτού του νέου format, που θα αποτελείται από 18 ομάδες και θα διεξάγεται μέσα στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι κορυφαίες ομάδες της βαθμολογίας πρωτάθλημα αυτό που θα δημιουργηθεί, θα συνεχίζουν σε νοκ-άουτ φάση που θα ολοκληρώνει το τουρνουά, με το χρηματικό έπαθλο για τον νικητή να είναι κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

Ειδικοί της βιομηχανίας του ποδοσφαίρου υποστηρίζουν πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις ακόμα και ως το τέλος Οκτωβρίου. Παρόλα αυτά απομένουν σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να ρυθμιστούν, όπως η τελική λίστα των ομάδων που θα συμμετέχουν στη νέα διοργάνωση.

Παραμένει, πάντως, άγνωστο το τι θα γίνει με την UEFA κι αν υποστηρίζει τη συγκεκριμένη δημιουργία αυτής της διοργάνωσης όπως και το τι θα γίνει με το Champions League. Αναλυτές εκτιμούν πως αν δεν υπάρξει υποστήριξη από την UEFA για το «European Premier League», τότε δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί πριν από το 2024, όταν και υπάρχει πλάνο για αλλαγές στην τρέχουσα δομή του Champions League.

Κορυφαίες ομάδες όπως η Μπάγερν και η Γιουβέντους είναι έτοιμες να πουν το «ΟΚ» στη νέα διοργάνωσηAP Images

Σύμφωνα με το Sky News, ομάδες όπως οι Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ, Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης ήδη έχουν δεχθεί κρούση για τη νέα διοργάνωση και δεν φαίνονται καθόλου… αρνητικές.

Το μόνο βέβαιο είναι πως αν προχωρήσει αυτό το πλάνο και δημιουργηθεί η «European Premier League», δεδομένα ο «χάρτης» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα είναι εντελώς διαφορετικός στο μέλλον σε σχέση με σήμερα. Επίσημα, πάντως, δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα ενώ μέσα στην ημέρα δεν αποκλείεται να υπάρξει επίσημη αντίδραση και από τη FIFA που φέρεται να έχει «τρέξει» το πλάνο αυτό…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εμινέ: Ποια είναι η «σκοτεινή» κυρία Ερντογάν - Η μανία με τη χλιδή και τα παιχνίδια με τη μαντίλα