ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γερμανία: Τριγμοί στα «πάντσερ»!

Γερμανία: Τριγμοί στα «πάντσερ»!

Γερμανία: Πρώτη φορά εκφράζεται ανοιχτά αμφισβήτηση για τον Λεβ, ξέφυγαν τα ΜΜΕ της χώρας!

Το 6-0 της Ισπανίας επί της Γερμανίας, ήταν λογικό να… σηκώσει σκόνη. Μία απ’ τις κορυφαίες Εθνικές του πλανήτη, δέχτηκε 6 τέρματα, ηττήθηκε με… κάτω τα χέρια σε επίσημο ματς και ταυτόχρονα θα μπορούσε να έχει πάρει και μεγαλύτερη έκταση το σκορ καθώς ένα πέναλτι δόθηκε φάουλ εκτός περιοχής, ενώ λανθασμένα ακυρώθηκε κι ένα ακόμη γκολ της «φούριας ρόχα».

Θεωρητικά οι Γερμανοί είναι ψύχραιμοι, σοβαροί και δεν αντιδρούν ενώ… βράζει το αίμα τους. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, τα πράγματα διαφέρουν. Η κριτική ήταν άμεση και σκληρή. Με τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Γερμανίας να κάνουν λόγο για ιστορική ντροπή, ενώ ταυτόχρονα εκφράστηκε ανοιχτά πλέον αμφισβήτηση στον Γιοακίμ Λεβ!

Οι φωνές για τον ομοσπονδιακό τεχνικό των «πάντσερ» ολοένα και πληθαίνουν, με πολλούς να θεωρούν πως σιγά-σιγά έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση της παρουσίας του στον πάγκο των Παγκόσμιων Πρωταθλητών του 2014 (με αυτόν στον πάγκο).

Οι αποτυχίες της Γερμανίας στις πρόσφατες μεγάλες διοργανώσεις (αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας), σε συνδυασμό με την αποτυχία να πάρουν τα «πάντσερ» την πρωτιά στον όμιλο του Nations League μετά από μια τόσο βαριά ήττα όπως αυτή την Ισπανία, λειτουργούν ως κλεψύδρα της οποίας η άμμος αδειάζει. Φυσικά άμεσα δύσκολα θα γίνει κάτι. Όμως το Euro που ακολουθεί, θα είναι καθοριστικό για τον εκλέκτορα της Γερμανίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Φριντζ Κέλερ, με δηλώσεις του στήριξη αυτή την προσπάθεια ανανέωσης, τονίζοντας πως ο στόχος ουσιαστικά είναι η δημιουργία μιας ομάδα που θα φτάσει μέχρι και το Euro 2024 που θα γίνει στη Γερμανία! Αυτές οι δηλώσεις, όμως, δεν ηρέμησαν την κατάσταση. Ο Λόταρ Ματέους για παράδειγμα, «απάντησε» τονίζοντας πως αν αποκλειστεί η Γερμανία στον όμιλο του Euro (μαζί της είναι Γαλλία, Πορτογαλία και Ουγγαρία) τότε ο Λεβ επιβάλλεται να απολυθεί!

Στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης, μάλιστα, πολλοί θεωρούν πως χρειαζόταν ένα άμεσο… ηλεκτροσόκ για να μπορέσει να «ταρακουνηθεί» η ομάδα ενόψει τελικής φάσης Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Κι αυτό επειδή δεν πιστεύουν πως με τον Λεβ στον πάγκο, η Γερμανία έχει ελπίδα για κάτι καλό στη διοργάνωση!

Οι Γερμανοί λοιπόν, όσο ψύχραιμοι και σοβαροί κι αν είναι, στην προκειμένη περίπτωση ασκούν σκληρή κριτική στην Εθνική τους ομάδα και ειδικά στον προπονητή της. Θυμίζοντας νότια Ευρώπη σε χαρακτηρισμούς και σε πολλές περιπτώσεις αναμονή για απομάκρυνση του εκλέκτορα!