ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΛ: Την κρατάει ζωντανή ένας 19χρονος! (pics)

ΑΕΛ: Την κρατάει ζωντανή ένας 19χρονος! (pics)

ΑΕΛ: Χωρίς τον Δημήτρη Πινακά οι Θεσσαλοί μπορεί να έκαναν σχέδια για την δεύτερη κατηγορία…

Τζόλης, Δουβίκας, Πινακάς. Αναμφίβολα οι τρεις μεγάλες αποκαλύψεις του πρωταθλήματος σε ό,τι αφορά νεαρά ελληνόπουλα.

Ο τελευταίος ανήκει στην ΑΕΛ. Έκλεισε τα 19 του χρόνια την 1η Σεπτεμβρίου 2020. Σε επαγγελματικό επίπεδο δεν εμφανίστηκε την τρέχουσα περίοδο. Την περασμένη σεζόν έπαιξε σε οκτώ ματς, αλλά δεν είχε γκολ.

Ο Πινακάς φέτος συστήνεται στο ελληνικό κοινό και στην κυριολεξία ένας 19χρονος κρατάει ζωντανή την ιστορική ομάδα. Στο ρόστερ υπάρχει ο έμπειρος Γιουνές κι επίσης ο Ντουρμισάι, ο οποίος ασφαλώς είναι πιο ψημένος. Ο Πινακάς, όμως, έχει πάρει την ΑΕΛ από το χέρι και ουσιαστικά την οδηγεί έστω σε μπαράζ παραμονής.

Ο ταλαντούχος επιθετικός, ο οποίος έχει κάνει τον Ολυμπιακό να σκέφτεται ήδη την αγορά του, έχει σημειώσει τα έξι από τα μόλις εννέα γκολ της Λάρισας. Στρογγυλοποιημένα, ποσοστό 67%! Ο Σπαρβ, ο Μούζεκ κι ο Γιουνές έχουν από ένα γκολ. Έχει τα διπλάσια από τους τρεις συμπαίκτες του, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό εντυπωσιακό στοιχείο.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ το γκολ που σημείωσε φανερώνει παίκτη κλάσης. Δεν είναι μόνο οι φοβερές ντρίμπλες πάνω σε αμυντικούς με μεγάλη ποιότητα κι εμπειρία, όπως οι Βαρέλα, Ίνγκασον. Είναι και το καθαρό μυαλό, ώστε να σκάψει τη μπάλα ιδανικά και να νικήσει και τον Πασχαλάκη.

Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Πινακά κόντρα σε μεγάλη ομάδα. Είχε ακόμα ένα με τον Παναθηναϊκό, όπου διαμόρφωσε το τελικό 1-1, ενώ με τον Ολυμπιακό είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1.

Έξι βαθμοί!

Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι με τα έξι τέρματα έχει δώσει έξι βαθμούς στην ΑΕΛ. Πόσους έχουν συνολικά οι Θεσσαλοί; Επτά! Ο Πινακάς έδωσε έναν βαθμό με τον ΠΑΟΚ κι ακόμα ένα με τον Παναθηναϊκό. Και θα ήταν τέσσερις αν δεν γινόταν το πέναλτι στο τέλος με τον «Δικέφαλο».

Ο 19χρονος φορ πέτυχε επίσης ένα γκολ στο 1-1 με τον Βόλο εκτός έδρας. Τρεις βαθμοί. Και δύο με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη νίκη εκτός έδρας με 2-1. Έξι βαθμοί. Μόνο αυτό με τον Ολυμπιακό δεν έδωσε βαθμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός 2021: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης