ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Ο μεγάλος του… καημός!

Ολυμπιακός: Ο μεγάλος του… καημός!

Ολυμπιακός: Αν και κυρίαρχος έχει ένα… σαράκι που τον «τρώει» εδώ και αρκετά χρόνια!

Χωρίς καμία αμφιβολία, ο Ολυμπιακός είναι η πιο επιτυχημένη Ελληνική ομάδα τα τελευταία χρόνια. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κατακτήσει τίτλους εντός συνόρων, ενώ έχουν τις σημαντικότερες διακρίσεις εκτός συνόρων (την τελευταία δεκαετία).

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει κάτι που τους «καίει». Σε περιόδους που ο αιώνιος αντίπαλος, Παναθηναϊκός, ουσιαστικά… φυτοζωεί. Σε περιόδους όπου η ΑΕΚ απουσίασε όντας σε άλλες κατηγορίες. Σε περιόδους που και ο ΠΑΟΚ είχε χαμηλότερη δυναμικότητα (πριν την εποχή Σαββίδη και στις αρχές της διοικητικής πορείας του γνωστού επιχειρηματία). Σε περιόδους που ο Άρης για αρκετά χρόνια ήταν στη Γ’ και στη Β’ Εθνική!

Ο… καημός των «ερυθρόλευκων», ήταν και είναι η κατάκτηση ενός αήττητου Πρωταθλήματος! Κάτι που δεν έχουν πετύχει ποτέ από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η Α’ Εθνική στην Ελλάδα (1959-60). Την τελευταία δεκαετία, τουλάχιστον τέσσερις φορές έφτασαν κοντά! Πολύ κοντά για την ακρίβεια, αλλά στο τέλος κάτι… στράβωσε. Ίσως και από υπερβολική σιγουριά.

Φέτος, με τη διαφορά που σιγά-σιγά «χτίζει» η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, το ερώτημα σε πολλών τα χείλη είναι αν θα κάνει ήττα είτε στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος είτε στα πλέι οφ. Έχοντας 12 νίκες και 2 ήττες, υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος. Ας θυμηθούμε τις τέσσερις άλλες φορές τα τελευταία 10 χρόνια, που οι Πειραιώτες έφτασαν πολύ κοντά σε αήττητο Πρωτάθλημα (κάτι που έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός το 1964 και ο ΠΑΟΚ προ διετίας) όμως… έχυσαν την καρδάρα με το γάλα.

2012-13

Ο Ολυμπιακός εκείνης της εποχής, κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση τον τίτλο. Μάλιστα είχε συζητηθεί έντονα η επιθυμία του να φτάσει στην αήττητη εξασφάλιση του… θρόνου. Αλλά την 20η αγωνιστική έγινε η… ζημιά. Η μοναδική σε όλο το Πρωτάθλημα. Μια ήττα-σοκ μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», απ’ τον Ατρόμητο! Οι Περιστεριώτες επιβλήθηκαν 3-2 στο Φάληρο και «έσπασαν» το αήττητο του ΟΣΦΠ. Η μοναδική του ήττα εκείνη τη σεζόν στο Πρωτάθλημα!

2013-14

Η άνεση με την οποία ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Πρωτάθλημα, φαίνεται απ’ το γεγονός πως 8 αγωνιστικές πριν το τέλος της Super League, ήθελε μία νίκη για να «σφραγίσει» και μαθηματικά τον τίτλο! Την 27η αγωνιστική λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχτηκαν τον αιώνιο αντίπαλο. Χωρίς ήττα στο Πρωτάθλημα και θέλοντας να κάνουν φιέστα απέναντί του. Όμως τα πράγματα πήγαν πολύ… στραβά γι’ αυτούς! Πρώτη ήττα στη Super League εκείνης της σεζόν, απ’ τον Παναθηναϊκό, στο Φάληρο και με σκορ 3-0! Το κλίμα άλλαξε και ακολούθησαν άλλες τρεις ήττες (από ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα). Ο τίτλος φυσικά και κατακτήθηκε, αλλά τα αποτελέσματα αυτά αφορούσαν το ψυχικό… άδειασμα μετά το «κάζο» από τον Παναθηναϊκό!

2015-16

Επίσης μια σεζόν που πήγαινε.. σφαίρα όχι απλά για κατάκτηση Πρωταθλήματος, αλλά για αήττητο τίτλο! Όμως για ακόμη μια φορά οι Πειραιώτες την… πάτησαν μία και μοναδική φορά! Απ’ την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την 22η αγωνιστική. Ένα γκολ του Βάργκας έκρινε την αναμέτρηση υπέρ της Ένωσης (1-0) και στέρησε απ’ τον Ολυμπιακό το αήττητο Πρωτάθλημα!

2019-20

Η περασμένη σεζόν, ήταν αυτή που ο Ολυμπιακός… άγγιξε το αήττητο Πρωτάθλημα! Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν κανένα απ’ τα 30 ματς στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Στα πλέι οφ που ακολούθησαν, δεν ηττήθηκαν τις πρώτες 7 αγωνιστικές. Την 8η υποδέχονταν τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ένα γκολ του Μιχάι στο 90ο λεπτό, ήταν η μοναδική «μαχαιριά» για τους Πειραιώτες σε όλη τη σεζόν! Ήττα με 1-0, η μοναδική σε όλη τη Super League 2019-20. Όσο πιο κοντά έφτασαν ποτέ σε αήττητο Πρωτάθλημα οι Πειραιώτες… Σχεδόν το άγγιξαν!