ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Αντονίτο, η χειρότερη μεταγραφή!

Παναθηναϊκός: Αντονίτο, η χειρότερη μεταγραφή!

Παναθηναϊκός: Την περίοδο διοίκησης Γιάννη Αλαφούζου, ο Αντονίτο αναδεικνύεται ως ο χειρότερος παίκτης που αποκτήθηκε απ’ το «τριφύλλι»!

Υπάρχει μια κατηγορία ποδοσφαιριστών, που όλοι θέλουν να τους ξεχνούν. Αυτοί που… πέρασαν και δεν ακούμπησαν όπως συνηθίζουμε να τους λέμε. «Παλτό» όπως είναι ο χαρακτηρισμός που ακολουθεί τέτοιου είδους αθλητές. Οι οποίοι ίσως να μην είναι κακοί ποδοσφαιριστές, αλλά να τα έφερε έτσι η συγκυρία ή η εποχή, που τους έμεινε αυτή η… στάμπα.

Ο Αντονίτο για τον Παναθηναϊκό, δεδομένα θα πάρει όλα αυτά τα… παράσημα αποτυχίας. Διότι ο 33χρονος Ισπανός μπακ, δίχως ίχνος υπερβολής είναι ο… Ελιομάρ Καρβάλιο του αιώνα μας. Είναι η πιο αποτυχημένη μεταγραφή που έγινε τουλάχιστον επί εποχής Γιάννη Αλαφούζου. Μια εποχή που έχει «στιγματιστεί» από αποτυχίες και μικρά μπάτζετ, οπότε το τίτλος αυτός γίνεται ακόμη… σημαντικότερος για τον Αντονίτο.

Αποχώρησε απ’ το «τριφύλλι», ο Ισπανός παρέμεινε στην ομάδα για 4 μήνες ουσιαστικά. Βλέπετε είχε αποκτηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αντιμετώπισε το πρόβλημα με τη λοίμωξη του αναπνευστικού, για μεγάλο διάστημα δεν έκανε προπονήσεις, ακολούθησαν ατομικά προγράμματα και τελικά προπονήσεις… Μέχρι εκεί. Σε αυτό το διάστημα παραμονής στους «πράσινους», ο Αντονίτο δεν έκανε ούτε μία συμμετοχή. Δεν συμπεριλήφθηκε ούτε μία φορά στην αποστολή!

Την περίοδο Γιάννη Αλαφούζου, υπήρξαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν μετά από μισή σεζόν στην ομάδα (δίχως να προσμετράμε τους δανεικούς που σαφώς είναι ευκολότερο να φύγουν μετά από μισή σεζόν, όπως είχε συμβεί με παίκτες όπως ο Καμπέσας, ο Χίλιεμαρκ, ο Σιλά, ο Ιμπάρμπο κ.α.).

Η πρώτη τέτοια περίπτωση επί ημερών της τωρινής ιδιοκτησιακής κατάστασης, ήταν ο Χοκίν Εσπάρθα. Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 και παρέμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν. Ήταν επιλογή του Φάμπρι κι αυτό ίσως να λέει πολλά για τον Ισπανό εξτρέμ. Πρόλαβε πάντως να κάνει 8 συμμετοχές με το «τριφύλλι»!

Πάμε τώρα στη σεζόν 2016-17. Εκεί υπήρξαν αρκετές αποχωρήσεις παικτών που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι, στα μέσα της περιόδου. Ο λόγος, όμως, ήταν η θέληση της ομάδας να ελαφρύνει το μπάτζετ. Τη στιγμή που οι καθυστερήσεις πληρωμών άρχισαν να γίνονται ξεκάθαρο πρόβλημα!

Μπουμπάρακ Γουακάσο, Κριστιάν Λεντέσμα, Κρίστοφερ Σαμπά, Ιβάν Ιβανόφ. Αυτή ήταν η τετράδα των ποδοσφαιριστών που αποχώρησαν τον χειμώνα του 2017, ενώ είχαν αποκτηθεί το προηγούμενο καλοκαίρι. Όλοι τους με συμμετοχές και ρόλο στο ρόστερ των «πράσινων». Δεν ήταν η αποτυχία καθαρά αγωνιστική με απλά λόγια…

Ανάλογη περίπτωση και ο Αντρές Τσάβες ένα χρόνο μετά. Ο Αργεντινός είχε αποκτηθεί απ’ τη Μπόκα Τζούνιορς για να καλύψει το κενό του Μάρκους Μπεργκ. Αγωνίστηκε κάποια ματς, μέχρι που τον Σεπτέμβριο του 2017 υπέστη βαριά θλάση στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ήταν η μέρα που ο μεγαλομέτοχος είχε ανακοινώσει πως σταματά να βάζει χρήματα στην ΠΑΕ. Επέστρεψε μετά από δύο μήνες περίπου, αγωνίστηκε κάποια λεπτά στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και εν συνεχεία πήρε… άδεια απ’ τη σημαία και επέστρεψε στην Αργεντινή. Δεν προσαρμόστηκε ποτέ σε έναν Παναθηναϊκό γεμάτο οικονομικά προβλήματα.

Η τελευταία περίπτωση είναι η πιο κοντινή σε αυτή του Αντονίτο. Ο λόγος για τον Φάουστο Τιένθα. Ο Ισπανός αμυντικός μέσος, αποκτήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2019 για να λύσει το πρόβλημα στα αμυντικά χαφ. Είχε προβλήματα τραυματισμών, δεν έπεισε ποτέ για την αξία του και τελικά αγωνίστηκε μόλις 2 φορές κι αυτές για το Κύπελλο. Τον Ιανουάριο του 2020 επέστρεψε στην πατρίδα του ως δανεικός στην Ταραγόνα, η οποία και τον απέκτησε (χωρίς χρήματα φυσικά) το περασμένο καλοκαίρι. Πολλές ομοιότητες με τον Αντονίτο, αλλά ο Φάουστο έκανε και 2 συμμετοχές…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και παγετός