ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Περιμένει έσοδα ενώ δεν ξέρει να πουλάει!

Παναθηναϊκός: Περιμένει έσοδα ενώ δεν ξέρει να πουλάει!
INTIME.GR

Παναθηναϊκός: Τρία χρόνια τώρα με μοναδική πώληση τον Ζοάο Νούνες και το «τριφύλλι» περιμένει μεταγραφές μέσω πωλήσεων…

Αισίως φτάσαμε στα μέσα του Ιανουαρίου. Έμειναν άλλες 16 μέρες για να ενισχυθούν οι ομάδες που το επιθυμούν, στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Παναθηναϊκός… φωνάζει εδώ και καιρό πως χρειάζεται να προσθέσει ποιότητα στο ρόστερ του. Όμως μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικά.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως οι πιθανές κινήσεις που θα πραγματοποιηθούν (ο Μπόλονι έχει μιλήσει ανοιχτά για 2-3 προσθήκες βασικών παικτών που θα ήθελε) εξαρτώνται πλήρως απ’ τα έσοδα που έχει η ΠΑΕ από πωλήσεις. Το ποιοι θα πουληθούν και τι ποσά θα φέρουν, είναι κάτι σχετικό.

Ειδικά σε ένα κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός, που την τελευταία τριετία έχει κατορθώσει να κάνει μία και μόνη πώληση: Του Ζοάο Νούνες στην Ακαδημία Πούσκας, έναντι 200.000 ευρώ (και πλέον αναμένεται να κλείσει το θέμα πώλησης του Βασίλη Ζαγαρίτη, που θα είναι κάτι αναγκαστικό)! Όλες οι άλλες αποχωρήσεις ήταν κυρίως παικτών που δεν υπολογίζονται και ίσως να δόθηκαν και αποζημιώσεις για να αποχωρήσουν πριν λήξουν τα συμβόλαιά τους, ή φυγή νεαρών που απλά πληρώθηκαν τροφεία.

Απ’ τον Γενάρη του 2018 όταν και ήταν το διάστημα της μεγάλης… φυγής (και ξεπουλήματος καθώς χάθηκαν εξαιρετικοί παίκτες με ελάχιστα χρήματα) μέχρι και σήμερα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει κατορθώσει να κάνει ούτε μία πώληση ικανή να τον βοηθήσει οικονομικά και να του δώσει… αέρα για ενίσχυση. Και αυτό που δεν έκανε το «τριφύλλι» τρία χρόνια τώρα, περιμένει να το κάνει στις δύο εβδομάδες περίπου που απέμειναν για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου.

Την ίδια ώρα, μην ξεχνάμε πως στο ρόστερ των «πράσινων» υπάρχει μπόλικο… λίπος! Δηλαδή συμβόλαια παικτών που δεν υπολογίζονται, αλλά πληρώνονται κανονικά. Στην κορυφή της λίστας σαφώς και είναι ο Αγιούμπ που έχει ένα απ’ τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην ομάδα. Αυτοί οι παίκτες πρέπει με κάποιο τρόπο να συμφωνήσουν για να αποχωρήσουν, αλλά είναι ξεκάθαρο πως δε θέλουν να χάσουν το συμβόλαιο που έχουν. Άρα είτε θα μείνουν είτε θα αποζημιωθούν για να φύγουν. Κάτι που δεν θέλει να κάνει η ΠΑΕ και γι’ αυτό υπάρχουν ακόμη στην ομάδα παίκτες όπως ο Μπεκ ή ο Κόναν.

Με όλα αυτά τα μέτωπα ανοιχτά, τα περιθώρια για την ενίσχυση που περιμένει ο Παναθηναϊκός, στενεύουν. Και όσο περνούν οι μέρες, γίνεται ξεκάθαρο πως χάνονται και αγώνες κρίσιμοι που το «τριφύλλι» θα χρειαζόταν τις ποιοτικές αυτές προσθήκες. Όπως το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Άρη και σαφώς ο Μπόλονι θα ήθελε να έχει τον κεντρικό χαφ και τον εξτρέμ που τόσο θέλει στην ομάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Τα πρώτα λόγια της 17χρονης μετά τον εντοπισμό της