ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Γιατί δεν «έπιασε» ο Ινσούα…

ΑΕΚ: Γιατί δεν «έπιασε» ο Ινσούα…

ΑΕΚ: Ο παίκτης που θα έλυνε το πρόβλημα στα αριστερά… έφυγε νύχτα και με πανηγύρια!

Ο Εμάνουελ Ινσούα ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017. Ο Αργεντινός μπακ που άνηκε τότε στην Ουντινέζε αλλά αγωνιζόταν στην πατρίδα του ως δανεικός, ήταν επιλογή των «πράσινων» για να βάλει δύσκολα στον Χουλτ! Τελικά ο Σουηδός λόγω των οικονομικών κατέθεσε προσφυγή και πουλήθηκε στην ΑΕΚ.

Ο Ινσούα έκανε 70 συμμετοχές με τους «πράσινους». Ο Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε να τον πάρει όταν ήταν στην Λας Πάλμας και στη συνέχεια στην Αραβία, αλλά τελικά η δουλειά «στράβωσε». Ο Αργεντινός δεν ανανεώθηκε απ’ το «τριφύλλι» και ως ελεύθερος υπέγραψε στην ΑΕΚ!

Η Ένωση, με τον Ινσούα να έχει δημιουργήσει καλό όνομα στον Παναθηναϊκό και ταυτόχρονα να πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις με το «τριφύλλι», θεώρησε πως στο πρόσωπό του βρήκε τον παίκτη που θα της… ησυχάσει το κεφάλι αναφορικά με τη θέση του αριστερού μπακ.

Ο αριστεροπόδαρος λατινοαμερικάνος άσος, τις προηγούμενες σεζόν ήταν απ’ τους κορυφαίους στη θέση του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Αλλά αυτά που έκανε όσο έπαιξε στην Ένωση, ήταν αντιστρόφως ανάλογα! Ένας παίκτης σκιά του εαυτού του, με ρεσιτάλ λαθών που ποτέ δεν «έδεσε» στους «κιτρινόμαυρους».

Σαφώς είναι δική του η ευθύνη γι’ αυτό. Διότι δεν έδειξε τίποτα απ’ τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν όσο έπαιζε στον Παναθηναϊκό. Δυναμισμό, πάθος, ένταση στο παιχνίδι του, καλός ανασταλτικά, με συνέπεια και σταθερότητα επιθετικά απ’ την πλευρά του. Για τους οπαδούς της ΑΕΚ που τον είδαν στην ομάδα τους, θα μοιάζουν… άγνωστες λέξεις όλα αυτά.

Το λάθος της Ένωσης, όμως, είναι πως ξεχνά δύο πράγματα: Πρώτα απ’ όλα τις προσδοκίες που μεγάλωσε. Σε κάθε περίπτωση ο Ινσούα ήταν καλός στον Παναθηναϊκό των χαμηλών προσδοκιών, της ποιοτικής πτώσης λόγω οικονομικών δεδομένων και συνολικά σε κάποια απ’ τα χειρότερα χρόνια στην ιστορία των «πράσινων»! Κατά συνέπεια θα έπρεπε να ξέρει η ΑΕΚ πως ίσως να ήταν κάτι παραπάνω απ’ την πραγματική αξία του παίκτη, αυτό που έδειχνε στον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα, το να βρει κανείς «θύμα» τον Ινσούα, είναι επίσης άδικο και λάθος. Ο Αργεντινός δεν ήταν ο μόνος λόγος της κακής λειτουργίας της Ένωσης ανασταλτικά. Ειδικά σε αυτό το επίπεδο, όσοι παίζουν στην ομάδα θα μπορούσαν να βγουν… άχρηστοι. Δεν είναι όμως. Το να φορτώνεται ο Αργεντινός στις πλάτες του, όλες τις ευθύνες για την τραγική ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ, είναι κακό για την ίδια την Ένωση. Επειδή την κάνει να μην μπορεί να δει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.