ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποχώρηση Φαραντούρη από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

Αποχώρηση Φαραντούρη από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού
INTIME

Με επιστολή που έστειλε εχθές στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης ζητά από τον υφυπουργό να μην προχωρήσει στην εκ νέου ανανέωση της θητεία του ως μέλους της ΕΕΑ. 

Ο κ. Ν. Φαραντούρης είναι καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και ΕυρωπαϊκώνΣπουδών του Πανεπιστήμιου Πειραιώς και κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Δίκαιο Ανταγωνισμού & Ενέργειας. Ήταν από τα μέλη της πλειοψηφίας που είχαν ψηφίσει υπέρ των κυρώσεων για την γνωστή υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας τον Ιανουάριο του 2020.

Στο παρελθόν ήταν μέλος διαφόρων ανεξάρτητων αρχών, της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Διευθυντής νομικών υπηρεσιών και νομικός σύμβουλος της ΔΕΠΑ και Πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής των ενεργειακών εταιρειών στην Ευρώπη. Μέλος της ΕΕΑ ορίστηκε μετά την παραίτηση των Καθηγητών τουΠανεπιστημίου Θράκης Τριανταφυλλάκη και Αυγητίδητον Νοέμβριο του 2019, και για μέχρι το τέλος της θητείας της ΕΕΑ τον Αύγουστο 2020, η οποία όμωςπαρατάθηκε αρχικά έως τον Νοέμβριο του 2020, και εκ νέου έως τέλη Μαρτίου 2021.

Ο κ. Φαραντούρης επικαλείται την επικείμενη ανάληψη εκ μέρους του νέων ακαδημαϊκών υποχρεώσεων και ζητά την «μη ανανέωση εκ νέου της θητείας του».

Ακολουθεί η επιστολή