ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Σε κίνδυνο η καριέρα του - Η UEFA ξεκίνησε έρευνα!

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς Zlatan Ibrahimovic

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Έρευνα για το ενδεχόμενο παραβίασης κανονισμών από τον Σουηδό «σταρ» ξεκίνησε η UEFA.

Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Aftonbladet» πριν από περίπου 15 ημέρες προκάλεσε σάλο, καθώς ανέφερε ότι ο Ιμπραΐμοβιτς έχει μετοχές σε εταιρεία στοιχηματισμού, κάτι που φυσικά απαγορεύεται.

Το δημοσίευμα επικαλέστηκε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Bethard, Έρικ Σκαρπ, σύμφωνα με τον οποίο ο «Ιμπρα», μέσω της εταιρείας του «Unknown AB», κατέχει το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της «Gameday Group PLC», που με τη σειρά της είναι ιδιοκτήτρια της Bethard, στοιχηματικής εταιρείας με έδρα τη Μάλτα.

Η κατηγορία είναι πολύ σοβαρή κι όπως αναμενόταν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το θέμα. «Σύμφωνα με το Άρθρο 31(4) του κανονισμού της UEFA, το δεοντολογικό τμήμα της UEFA έχει ξεκινήσει έρευνα που αφορά παραβίαση των πειθαρχικών κανονισμών από τον κ. Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με την κατηγορία πως διαθέτει οικονομικό ενδιαφέρον σε στοιχηματική εταιρεία. Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές κατά τη διάρκεια της έρευνας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η FIFA κι η UEFA αναφέρουν ρητά ότι οι παίκτες που έχουν οικονομική ανάμειξη σε στοιχηματικές εταιρίες δεν έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Αν ο Ιμπραΐμοβιτς κριθεί ένοχος, η πιθανή ποινή ξεκινά από βαρύ πρόστιμο (της τάξης των 100.000 ευρώ) και μπορεί να φτάσει σε πλήρη απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδοσφαιρο, ακόμη και για διάστημα τριών ετών!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκική NAVTEX: Δεσμεύουν περιοχές στην καρδιά του Αιγαίου για άσκηση έρευνας και διάσωσης