ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η μεταρρύθμιση της FIFA που φέρνει επανάσταση στο ποδόσφαιρο

champions league
Intime

Η πρόταση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια κινδυνεύει να οδηγήσει σε έναν πραγματικό διεθνή ποδοσφαιρικό πόλεμο.

Από τη μια πλευρά η FIFA, που ενδιαφέρεται να μειώσει το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο διοργανώσεων καθώς αυτό της εγγυάται υψηλότερα έσοδα, από την άλλη η UEFA και οι ευρωπαϊκές ενώσεις, οι οποίες φοβούνται ότι τα τουρνουά τους θα συντριβούν από τη μεταρρύθμιση.

Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Repubblica, η ιδέα της FIFA δεν είναι μόνο να μειώσει στο μισό την απόσταση μεταξύ ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κι ενός άλλου, αλλά να φέρει επανάσταση σε όλο το διεθνές ποδόσφαιρο, από την κορυφή προς τη βάση και από το καλαντάρι έως τις διοργανώσεις.

Πρώτα απ' όλα, η διεθνής ποδοσφαιρική ομοσπονδία θέλει να δομήσει την ποδοσφαιρική σεζόν σε 10 πολύ έντονους μήνες γεμάτους τουρνουά μεταξύ συλλόγων κι Εθνικών ομάδων, στο τέλος των οποίων οι παίκτες θα έχουν ένα μήνα ξεκούρασης.

Ο επόμενος μήνας θα ξεκινά με την προετοιμασία και ο κύκλος θα κλείνει με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, που θα σηματοδοτεί την αρχή της επόμενης σεζόν. Μέσα στο καλαντάρι του πρωταθλήματος υπάρχουν δύο μεγάλα παράθυρα για τις Εθνικές ομάδες, πιθανώς Οκτώβριο και Μάρτιο.

Σε κάθε περίπτωση οι κύριες αλλαγές θα αφορούν τα μέσα του χειμώνα και του καλοκαιριού: για το χειμώνα η FIFA θέλει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 24 ομάδων, που θα τελείται τον Ιανουάριο, ενώ όπως κάθε καλοκαίρι επιθυμεί Μουντιάλ ή Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Το καλαντάρι για εθνικά πρωταθλήματα και τα ευρωπαϊκά Κύπελλα θα περιλαμβάνει μόλις 53 ημερομηνίες, δέκα λιγότερες από την τρέχουσα σεζόν. Είναι λοιπόν σαφής ο λόγος της σύγκρουσης με την UEFA, η οποία από το 2024 θα ξεκινήσει το νέο Champions League, με τέσσερις ημερομηνίες περισσότερες από το τρέχον φορμάτ και η οποία είναι απλώς ασυμβίβαστη με τον τύπο του ημερολογίου που θέλει να φτιάξει η FIFA.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης για Κ.Υ Παλαμά: Και υγειονομικοί με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Πέτρος Φιλιππίδης: Ξεσπά ο Μπιμπίλας για την απόφαση «βόμβα» των καναλιών

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Μετά τους θυελλώδεις ανέμους έρχεται διήμερο κακοκαιρίας