ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Στο «μηδέν» το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, νίκες για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Όλα τα highlights

Super League
Intime

Super League: Δείτε τα highlights από τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός ήταν άριστα στημένος στο χορτάρι, «εγκλώβισε» τον Ολυμπιακό κι έφυγε με τον βαθμό (0-0) από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν διαβασμένοι και «μπλόκαραν» τους ακίνδυνους «ερυθρόλευκους», με αποτέλεσμα να καταφέρουν για πρώτη φορά φέτος να διατηρήσει το «μηδέν» στην άμυνα σε εκτός έδρας παιχνίδι. Κάπως έτσι μετά από 14 συνεχόμενα «αιώνια» ντέρμπι με γηπεδούχο την ομάδα του Πειραιά είδαμε ένα 0-0 σε ματς της Super League. Η προηγούμενη φορά που είχαν φέρει «λευκή» ισοπαλία οι δύο ομάδες ήταν το 2009!

Πριν από τη σέντρα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός βράβευσε τον Βασίλη Σπανούλη, ενώ μετά το τέλος του ματς ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν πυρ και μανία με τον διαιτητή Σλάβκο Βίντσιτς.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες, αλλά και τα αμυντικά κενά του ΟΦΗ κι έφυγε με το «τρίποντο» από την Κρήτη. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 3-1 κι έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα ανάγκασαν τους γηπεδούχους στην πρώτη τους ήττα. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, η οποία μετρούσε τέσσερις ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς, είδε τον Ναμπί να επιστρέφει μετά από καιρό και να σκοράρει.

Η ΑΕΚ αγχώθηκε αλλά τελικά κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το Αγρίνιο, επικρατώντας 3-1 του αξιόμαχου Παναιτωλικού. Οι «κιτρινόμαυροι» ήθελαν μόνο το «τρίποντο», μετά την κακή εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ, για να εξασφαλίσουν την ηρεμία εν όψει της διακοπής για τα ματς των εθνικών ομάδων. Αποστολή εξετελέσθη για την «Ένωση», η οποία πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο μισάωρο, αλλά στη συνέχεια αγχώθηκε αρκετά, μέχρι να βρει τρίτο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Την πρώτη νίκη πανηγύρισε η Λαμία, η οποία πήρε το «τρίποντο» (2-1) στην έδρα του Ιωνικού! Καθοριστική φάση για την εξέλιξη του ματς ήταν αυτή του 19ου λεπτού, όπου δόθηκε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων και κόκκινη κάρτα στον Ντάλσιο.

Στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά τελικά οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό μετά το τελικό 1-1. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 88ο λεπτό και διατήρησαν το αήττητο τους, έχοντας 2-3-0! Ο Γιώργος Παράσχος συμπλήρωσε 100 ματς στον πάγκο των γηπεδούχων στη «μεγάλη» κατηγορία, αλλά δεν το χάρηκε όπως θα ήθελε.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0

Τα highlights

Διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ιωνικός - ΠΑΣ Λαμία 1-2

Ιωνικός - Λαμία
Οι σκόρερ του Ιωνικός - Λαμίαslgr.gr

Τα highlights

Οι δηλώσεις

Σωτήρης Βίνο (βοηθός του Δημήτρη Σπανού)

Μιχάλης Γρηγορίου (Λαμία)

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1-3

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ
Οι σκόρερ του ΟΦΗ - ΠΑΟΚslgr.gr

Τα highlights

Οι δηλώσεις

Νίκος Νιόπλιας (ΟΦΗ)

Ραζβάν Λουτσέσκου (ΠΑΟΚ)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ 1-3

Παναιτωλικός - ΑΕΚ
Οι σκόρερ του Παναιτωλικός - ΑΕΚslgr.gr

Τα highlights

Οι δηλώσεις

Γιάννης Αναστασίου (Παναιτωλικός)

Βλάνταν Μιλόγεβιτς (ΑΕΚ)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1

Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα
Οι σκόρερ του Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννιναslgr.gr

Τα highlights

Οι αγώνες του Σαββάτου

Με δύο αναμετρήσεις άνοιξε το Σάββατο (2/10) η αυλαία της 5ης αγωνιστικής στη Super League.

Ο Άρης είχε απογοητευτική εικόνα κόντρα στον ψυχωμένο Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Θεσσαλονίκη. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, με τους «κίτρινους» να δημιουργούν μόλις δύο καλές φάσεις σε όλο το παιχνίδι, με την ομάδα του Τζανλούκα Φέστα που ήταν άριστα στημένη να κρατάει με σχετική άνεση το «μηδέν». Μάλιστα, αν είχε λίγη μεγαλύτερη τύχη, τότε, θα μπορούσε να είχε πάρει και το «διπλό» κόντρα σε έναν κάκιστο αντίπαλο.

Την πρώτη νίκη της ιστορίας του με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης πανηγύρισε ο Βόλος, ο οποίος επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα της Θεσσαλίας μετά την «βαριά» ήττα από τον Παναθηναϊκό επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, πανηγυρίζοντας το τέταρτο «τρίποντο» σε πέντε αγώνες. Παράλληλα, «ξόρκισε» τον… κακό του δαίμονα, τους Αρκάδες, οι οποίοι πέτυχαν το πρώτο τους φετινό γκολ, ωστόσο παραμένουν δίχως νίκη.

ΑΡΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 0-0

Άρης - Απόλλων
Τα στοιχεία του αγώνα Άρης - Απόλλων Σμύρνηςslgr.gr

Τα highlights

ΒΟΛΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-1

Βόλος - Αστέρας Τρίπολης 2-1
Οι σκόρερ του Βόλους - Αστέρας Τρίποληςslgr.gr

Τα highlights

Οι δηλώσεις

Γκιγιέρμο Αμπασκάλ (Βόλος)

Μίλαν Ράσταβατς (Αστέρας Τρίπολης)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.