ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πυρ και μανία ο Μαρτίνς με τον διαιτητή! Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Πέδρο Μαρτίνς
Intime

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το τέλος του ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» τα έβαλε με τον διαιτητή της αναμέτρησης, Σλάβκο Βίντσιτς.

Πυρ και μανία με τη διαιτησία ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος έριξε ευθείες βολές κατά του Σλοβένου ρέφερι.

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA...

«Δείξαμε περισσότερη θέληση. Είχαμε καλύτερη εικόνα και περισσότερες ευκαιρίες. Γενικότερα ήταν πολύ άσχημο για ένα ντέρμπι από τον διαιτητή να υπάρχουν τόσες διακοπές στο παιχνίδι. Ο διαιτητής ήταν σαν να έχει καταστρώσει αυτή την τακτική για ευνοήσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Έδωσε μόλις τρία λεπτά καθυστέρηση, άργησε να βγάλει κάρτες και υπήρχαν συνέχεια διακοπές. Δεν γίνεται να παιχτεί έτσι ποδόσφαιρο. Υπήρχαν πολλά σκληρά μαρκαρίσματα που δεν τιμωρήθηκαν».

Αναφορικά με την απόδοση του Παναθηναϊκού, επεσήμανε: «Ξέρετε πως πάντα προσπαθώ να είμαι προσεκτικός στις δηλώσεις μου, όμως αυτό που βίωσα σήμερα από πλευράς διαιτητή δεν αντέχεται. Πραγματικά είναι κάτι που λυπόμαστε. Όσο παίχτηκε ποδόσφαιρο η ομάδα που έδειξε πως παίζει για να νικήσει ήταν ο Ολυμπιακός. Το αποτέλεσμα οφείλεται και στην αξία του αντιπάλου μας που ανέκοψε τις επιθέσεις μας, όμως όταν ένα παιχνίδι διακόπτεται και διακόπτεται συνέχεια, δεν γίνεται να παιχτεί».

«Μπορούσαμε καλύτερα, σημαντικός βαθμός»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την πλευρά του περίμενε καλύτερα εικόνα από την ομάδα του, αλλά υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα ήταν θετικό δεδομένων και των προβλημάτων. Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA...

«Είναι όπως το περιμέναμε το παιχνίδι σε ποδοσφαιρικά ατμόσφαιρα. Όχι τόσο καλό παιχνίδι χωρίς ρυθμό. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε ανασταλτικά προβλήματα, αλλά κάναμε αβίαστα λάθη στην κατοχή της μπάλας. Έτσι δεν μπορέσαμε να κάνουμε ποιητικές επιθέσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το ότι δεν κυκλοφορήσαμε την μπάλα. Ήταν καλύτερος από εμάς. Αύξησε την πίεση. Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα όχι όμως από τον τρόπο που παίξαμε»

Σε ερώτηση για το γιατί η ομάδα του οπισθοχώρησε στο δεύτερο μέρος, τόνισε: «Γυρίσαμε πίσω γιατί μας ανάγκασε ο Ολυμπιακός. Δεν είχαμε την αυτοπεποίθηση να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Κρατάμε τον ένα βαθμό που είναι θετικό αποτέλεσμα για εκτός έδρας παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Μαζί με τις απουσίες που είχαμε όλη την εβδομάδα αλλά και το γεγονός ότι δεν είχαμε πάρει κάτι εκτός έδρας, μπορούμε να πούμε πως είναι σημαντικός βαθμός. Όμως μπορούσα και έπρεπε να έχουμε καλύτερη εικόνα».

Για το ντεμπούτο του Μπρινιόλι, επεσήμανε: «Δεν θέλω να σχολιάζω παίκτες ξεχωριστά. Δεν είναι εύκολο να παίζεις πρώτο παιχνίδι ντέρμπι. Έδειξε μια σταθερότητα. Αρκετοί στάθηκαν όμως καλά και στο ύψος των περιστάσεων. Είναι το πρώτο μου ντέρμπι ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτό το παιχνίδι».

Ιβάν Γιοβάνοβιτς
«Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα όχι όμως από τον τρόπο που παίξαμε»In Time

Οι δηλώσεις των παικτών

Τόμας Βατσλίκ (Ολυμπιακός): «Ήταν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Είμαστε λυπημένοι που δεν κερδίσαμε το ματς για τους φιλάθλους μας. Θέλαμε τη νίκη. Συνεχίζουμε όμως, ήταν μόλις το πέμπτο παιχνίδι στο πρωτάθλημα».
Για το αν είχε ομοιότητες το ντέρμπι με τον Ατρόμητο (ισοπαλία με 0-0):
«Ναι είχε. Είχαμε την κατοχή και παίξαμε καλά και στις δύο περιπτώσεις. Απόψε ακόμη κι αν είχαμε κάποια λεπτά ακόμη δεν θα βάζαμε γκολ. Είναι από τις βραδιές που όσο και να παίξεις δεν μπορείς να σκοράρεις».

Αλμπέρτο Μπρινιόλι (Παναθηναϊκός): «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Στη διάρκεια της εβδομάδας είχαμε κάποιους συμπαίκτες που δεν μπόρεσαν να είναι παρόντες. Είμαι ικανοποιημένος γιατί καταφέραμε να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερο την κυριαρχία του παιχνιδιού και μεγαλύτερη κατοχή, όμως σταθήκαμε δυνατοί και συμπαγείς. Όλοι όσοι έπαιξαν βοήθησαν και κάναμε μία καλή προσπάθεια. Είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο αξίζαμε. Είναι ένας βαθμός που ενδεχομένως δεν μας ικανοποιεί απόλυτα γιατί θέλουμε πάντα τη νίκη, αλλά είναι ένα αποτέλεσμα που μας δίνει το έναυσμα για να συνεχίσουμε».
Για το αν η ατμόσφαιρα θυμίζει ντέρμπι στην Ιταλία: «Σίγουρα το να είμαστε εδώ σε ένα γήπεδο εκτός έδρας δεν ήταν εύκολο. Ήταν όμως ένα κίνητρο. Είχαμε τους φιλάθλους μας νοερά δίπλα μας. Τους περιμένουμε ξανά στο γήπεδο μας»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη... ντελιβεράς κοκαΐνης την ώρα που έκανε παράδοση σε σύζυγο τραγουδιστή

Κρούσματα σήμερα: 1.165 νέες μολύνσεις - 31 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 332 οι διασωληνωμένοι

Τραγωδία στην Ιταλία: Οκτώ νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, από την πτώση αεροσκάφους στο Μιλάνο