ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3: «Διπλό» τίτλου στο ΟΑΚΑ – Δείτε τα γκολ του ντέρμπι (vids)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3: «Διπλό» τίτλου στο ΟΑΚΑ – Δείτε τα γκολ του ντέρμπι (vids)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 3-2 σε ένα συγκλονιστικό ματς την «Ένωση» κι αύξησαν τη διαφορά από την αντίπαλο τους στη βαθμολογία της Super League.

Σε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι των τελευταίων ετών, ο Ολυμπιακός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί «χτύπησε» σε κρίσιμα σημεία του ματς κι έριξε… νοκ άουτ τη βασική αντίπαλο στη μάχη του τίτλου.

Η ομάδα του Πειραιά ξέφυγε στο +6 από την ΑΕΚ, αλλά και στο +7 από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ηττήθηκε στο Περιστέρι. Παράλληλα, αύξησε το αήττητο σερί του κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» στα 12 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας εννιά νίκες.

Ουσιαστικά τη διαφορά έκανε η εμπειρία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τα «δώρα» που έκανε η «κιτρινόμαυρη» άμυνα. Οι γηπεδούχοι, πάντως, «φωνάζουν» για τη φάση του Βράνιες πριν από το 1-2 του Ελ Αραμπί.

Super League
Οι σκόρερ και τα στοιχεία του ντέρμπιslgr.gr

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο ματς, καθώς μόλις στο 1ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τρομερό σουτ του Αγκιμπού Καμαρά, από το ημικύκλιο της περιοχής. Οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν από την αρχή πίεση στην ΑΕΚ, η οποία δεν είχε επιλογή από το να είναι επιθετική. Οι «κιτρινόμαυροι» ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στην πρώτη τους ευκαιρία, με τον Αραούχο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Βάτσλικ και με τρομερό άλμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 1-1 έδωσε το μομέντουμ στους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν τον έλεγχο και πίεσαν κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ.

Τη στιγμή, όμως, που οι παίκτες του Γιαννίκη έδειχναν να έχουν τον πρώτο λόγο, ο Ολυμπιακός έπιασε στον ύπνο την «κιτρινόμαυρη» άμυνα και πήρε ξανά προβάδισμα με τον Αλ Αραμπί στο 34ο λεπτό. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR για οφσάιντ, αλλά όπως ανέφεραν στην ΑΕΚ όχι για την αμέσως προηγούμενη φάση για πέναλτι πάνω στον Βράνιες. Μολονότι στο ριπλέι φαίνεται ότι ο Μασούρας σπρώχνει με τα δύο χέρια τον Βόσνιο αμυντικό, ο Βερίσιμο επέλεξε να μην πάει να δει τη φάση.

Η είσοδος του Άμραμπατ βοήθησε την ΑΕΚ, καθώς ήταν πιο δραστήριος από τον Γκαρσία κι αποτέλεσε πηγή κινδύνου για την άμυνα του Ολυμπιακού, ο οποίος έπαιζε με ξεκάθαρη διάθεση να περιμένει την «Ένωση». Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν, πάντως, καλή στιγμή με το σουτ του Μασούρα στο 52’, με τον Στάνκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ, στην αριστερή του γωνία. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή κι απείλησαν σε δύο περιπτώσεις με τον Μαροκινό, ενώ διαμαρτύρονται και για τη φάση του 55ου λεπτού όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σισέ μέσα στην περιοχή.

Ένα λάθος του Μοχαμαντί έμελλε να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους, καθώς ο Ελ Αραμπί «χτύπησε» και πάλι από το… πουθενά κι έκανε το 3-1 στο 70ο λεπτό. Μάλιστα, με τους γηπεδούχους να τα έχουν χαμένα, ο Ολυμπιακός «άγγιξε» και το τέταρτο γκολ, με τον Καμαρά να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι, με σουτ πίσω από το σημείο του πέναλτι. Το δεύτερο γκολ του Αραούχο στο 79ο λεπτό έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το φινάλε κι έφυγαν με ένα μεγάλο «διπλό» από το ΟΑΚΑ.

ΤΑ ΓΚΟΛ

ΤΑ HIGHLIGHTS

Δείτε ΕΔΩ highlights, δηλώσεις από τους αγώνες της 10ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία της Super League

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο χάρτης των μη εμβολιασμένων στην Ελλάδα – Οι κόκκινες περιοχές για τους άνω των 60

The Voice: Αδερφός γνωστής τραγουδίστριας πέρασε «αέρα» από τα knockouts (video)

J2US: Η αποχώρηση που δεν περίμενε κανείς και τα νέα ζευγάρια! (videos)