ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Παρέμεινε στο +9 ο Ολυμπιακός, «κατηφόρα» για ΑΕΚ - Τα highlights κι η βαθμολογία

Super League Σούπερ Λιγκ
Intime

Super League: Δείτε highlights, δηλώσεις από τους αγώνες της 20ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας στο ντέρμπι της Τούμπας, αλλά στο φινάλε δεν μπόρεσε να «σπάσει» το αήττητο του Ολυμπιακού.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν ανώτερος, αλλά οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς κατάφεραν να αποσπάσουν την ισοπαλία (1-1) και να διατηρήσουν το +9.

Η ομάδα του Πειραιά πήρε ουσιαστικά αυτό που ήθελε, καθώς βρήκε άμεσα απάντηση στο γκολ που δέχθηκε κι έκανε άλλο ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου ως αήττητη. Από την άλλη, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπόρεσαν να πετύχουν τον στόχο τους, μολονότι ήταν ανώτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια.

Μετά τον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό, ο Βόλος ήταν αυτός που τιμώρησε τα λάθη των «κιτρινόμαυρων» κι έφυγε με ένα σπουδαίο «διπλό» (2-1) από το ΟΑΚΑ. Μεγάλος πρωταγωνιστής των φιλοξενούμενων ήταν ο Φαν Βέερτ, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα. Την ίδια ώρα, η «Ένωση» απογοήτευσε με την εικόνα της, μολονότι είχε τη δυνατότητα να «καθαρίσει» από το ξεκίνημα του ματς, καθώς μπήκε εντυπωσιακά. Δεν το έπραξε, δέχθηκε γκολ στην πρώτη απειλή και τα τεράστια κενά στο κέντρο σε συνδυασμό με τα λάθη στην άμυνα έφεραν άλλο ένα άσχημο αποτέλεσμα.

Την πρώτη του νίκη μέσα στο 2022 πανηγύρισε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Οι «κίτρινοι» πέτυχαν τα πρώτα τους τέρματα στο νέο έτος από την άσπρη βούλα κι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, μετά από πέντε ανεπιτυχή αποτελέσματα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχαν δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι στο πρώτο 20λεπτο, με τους γηπεδούχους να «φωνάζουν» για το πρώτο, το οποίο δόθηκε στο 3ο λεπτό.

Στα Ιωάννινα, ο ΠΑΣ επικράτησε 2-0 του ακίνδυνου Απόλλωνα Σμύρνης κι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Είναι ένα «τρίποντο» που εδραιώνει τον «Άγιαξ της Ηπείρου» στην πρώτη εξάδα, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν τρίτη σερί ήττα και παραμένουν στον πάτο της βαθμολογίας.

Οι αγώνες του Σαββάτου

Μεγάλο «διπλό» για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπου τα σημάδια της κακοκαιρίας «Ελπίδα» δεν γινόταν να κρυφτούν.

Οι Αρκάδες, μολονότι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 74’ (κόκκινη Μουνάφο), ήταν ουσιαστικοί και πήραν ένα σπουδαίο «τρίποντο» με γκολ – πέναλτι του Μπαράλες στο 84ο λεπτό. Παράλληλα, έκοψαν και τη φόρα του «τριφυλλιού», το οποίο γνώρισε ήττα πισωγύρισμα στην προσπάθεια του να βρεθεί στην πρώτη τετράδα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Αστέρα στην έδρα του Παναθηναϊκού, τον οποίο πλησίασε στο -1. Στο 90ο λεπτό ακυρώθηκε με υπόδειξη του VAR το γκολ του Αϊτόρ, ως οφσάιντ.

Ο Ιωνικός ήταν ο θριαμβευτής στο ντέρμπι παραμονής με τον Ατρόμητο, καθώς νίκησε 2-1 και πανηγύρισε «τρίποντο», μετά από έξι σερί ήττες. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας και τα δύο τέρματα τους, αλλά μετά την ανάπαυλα η ομάδα του Περιστερίου αντέδρασε και μείωσε.

Ο Χουτεσιώτης κράτησε όρθια την ομάδα της Νίκαιας, ενώ ο Ναμπί έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-2 στις καθυστερήσεις, αφού η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, μετά το σουτ του. Ο Ιωνικός, ο οποίος πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα», ξέφυγε στο +7 από τον Ατρόμητο και παράλληλα ό,τι και να γίνει στα play out θα έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Η εκπληκτική Λαμία, μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, πέτυχε εντυπωσιακή ανατροπή κόντρα στον ΟΦΗ και πήρε ένα σημαντικό «τρίποντο» (2-1) στη μάχη που δίνει για παραμονή. Οι γηπεδούχοι έχασαν ως το 82ο λεπτό, αλλά ο Μανούσος πέτυχε δύο γκολ σε πέντε λεπτά κι έφερε τούμπα το ματς.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 20ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

ΤΑ HIGHLIGHTS

Κυριακή (30/1)

ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Super League
Οι σκόρερ και τα στοιχεία του ΠΑΟΚ - Ολυμπιακόςslgr.gr

TA HIGHLIGHTS

ΑΕΚ - ΒΟΛΟΣ 1-2

Super League
Οι σκόρερ και τα στοιχεία του ΑΕΚ - Βόλοςslgr.gr

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αργύρης Γιαννίκης (ΑΕΚ)

Αντώνης Παναγιωτόπουλος (Βόλος)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 2-0

Super League
Οι σκόρερ και τα στοιχεία του ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνηςslgr.gr

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ 0-2

Super League
Οι σκόρερ και τα στοιχεία του Παναιτωλικός - Άρηςslgr.gr

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Αναστασίου (Παναιτωλικός)

Άκης Μάντζιος (Άρης)

Σάββατο (29/1)

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1

Super League
Οι σκόρερ και τα στοιχεία του Ιωνικός - Ατρόμητοςslgr.gr

TA HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημήτρης Σπανός (Ιωνικός)

Κρις Κόλμαν (Ατρόμητος)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-1

Super League
Ο σκόρερ και τα στοιχεία του Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίποληςslgr.gr

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (Παναθηναϊκός)

Μίλαν Ράσταβατς (Αστέρας Τρίπολης)

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ - ΟΦΗ 2-1

Super League
Οι σκόρερ και τα στοιχεία του Λαμία - ΟΦΗslgr.gr

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μιχάλης Γρηγορίου (Λαμία)

Νίκος Νιόπλιας (ΟΦΗ)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.