ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2022: Το CAS «σφράγισε» τη συμμετοχή του Ισημερινού

Μουντιάλ 2022
AP Photo/Lynne Sladky

Μουντιάλ 2022: Το CAS απέρριψε την ένσταση της Χιλής και του Περού κι επικύρωσε τη συμμετοχή του Ισημερινού στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής κινδύνεψε με αποκλεισμό, λόγω της παράνομης συμμετοχής του Μπάιρον Καστίγιο, σε ματς των προκριματικών.

Αυτό υποστήριζαν Χιλή και Περού, διεκδικώντας τη θέση του Ισημερινού στο μεγάλο ραντεβού του Κατάρ. Η FIFA απέρριψε τις ενστάσεις τους, ωστόσο η υπόθεση πήγε στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο. Το CAS αποφάσισε ότι ο Ισημερινός έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Μουντιάλ 2022, κοινοποιώντας παράλληλα το σκεπτικό του.

Συγκεκριμένα, αναγνώρισε ότι ο παίκτης χρησιμοποίησε πλαστά στοιχεία στο διαβατήριο του, όσον αφορά στον τόπο και την ημερομηνία γέννησής του (φέρεται να έχει γεννηθεί στην Κολομβία). Παράλληλα, όμως, υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που κατείχε αυθεντικό διαβατήριο, είχε δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική ομάδα της χώρας. Η τιμωρία που επιβλήθηκε ήταν πρόστιμο στην ομοσπονδία του Εκουαδόρ και -3 βαθμούς από τα επόμενα προκριματικά.

Σχετικές ειδήσεις