ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συντετριμμένος από το μακελειό στις Βρυξέλλες ο προπονητής της Σουηδίας: «Σε τι κόσμο ζούμε σήμερα;»

Συντετριμμένος από το μακελειό στις Βρυξέλλες ο προπονητής της Σουηδίας: «Σε τι κόσμο ζούμε σήμερα;»
AP Photo

Σε κατάσταση «σοκ» απ’ την επίθεση που πραγματοποίησε άνδρας με πυρά σε κοντινή απόσταση απ’ το γήπεδο «King Baudoin Stadium» των Βρυξελλών, οδηγώντας στη δολοφονία δύο φιλάθλων της Σουηδίας και στον τραυματισμό ενός ακόμη ατόμου, ήταν τα μέλη της αποστολής της σουηδικής ομάδας.

Λίγο μετά την οριστική διακοπή του αγώνα της Σουηδίας με το Βέλγιο (στο ημίχρονο, με το σκορ στο 1-1), μόλις η σουηδική ομάδα ενημερώθηκε επίσημα για το θλιβερό περιστατικό που συνέβη πριν την έναρξη του παιχνιδιού, ο ομοσπονδιακός τεχνικός του σκανδιναβικού συγκροτήματος, Γιάνε Άντερσον μετέφερε στη συνέντευξη Τύπου, όλα όσα ειπώθηκαν στα αποδυτήρια της ομάδας του.

«Όταν κατέβηκα στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, ενημερώθηκα για ότι έγινε. Αμέσως, ένιωσα ότι ήταν εντελώς εξωπραγματικό. Σε τι κόσμο ζούμε σήμερα;» τόνισε ο Σουηδός τεχνικός στους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε:

«Μπήκα στα αποδυτήρια και όταν είδα ότι η ομάδα ήταν σε αναβρασμό συζητώντας το θέμα, συμφωνήσαμε 100% ότι δεν θέλαμε να παίξουμε από σεβασμό για τα θύματα και τις οικογένειές τους».

Απ’ την πλευρά του ο αρχηγός της Σουηδίας Βίκτορ Λίντελοφ είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι οι παίκτες δεν ένιωσαν ποτέ κανέναν κίνδυνο. «Η ομάδα ασφαλείας μας το χειρίστηκε καλά και μας βοήθησε. Εξήγησαν ότι αυτό είναι το πιο ασφαλές μέρος στις Βρυξέλλες. Το Βέλγιο έχει ήδη προκριθεί και δεν έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε στο EURO, οπότε δεν βλέπω λόγο να παίξουμε».