ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Τι αναφέρει ο ΚΑΠ για αναβολή - Πότε θα γίνει η 14η αγωνιστική

Super League: Τι αναφέρει ο ΚΑΠ για αναβολή - Πότε θα γίνει η 14η αγωνιστική
Eurokinissi

Super League: Ορατό είναι το ενδεχόμενο αναβολής της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, μετά την απόφαση των διαιτητών για αποχή.

Όπως είναι γνωστό, οι ρέφερι της Super League αποφάσισαν να δηλώσουν ομαδικό κώλυμα στις αναμετρήσεις της 14ης στροφής του πρωταθλήματος της πρώτης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος έχει να κάνει με τις απειλές που κατήγγειλε ο Τάσος Παπαπέτρου μετά το επεισοδιακό Βόλος - Ολυμπιακός, αλλά και η πρόσφατη επίθεση με γκαζάκια στο κατάστημα του Ανδρέα Γκάμαρη στο Περιστέρι.

Σε περίπτωση που τελικά οι διαιτητές εμείνουν στην απόφασή τους για αποχή, τότε αυτομάτως η 14η αγωνιστική μετατίθεται για την επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία, μια και αφορά σε «στροφή» του β’ γύρου του πρωταθλήματος.

Όπως σημειώνεται στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου, στο άρθρο 22 και παράγραφο 6 αν μια αγωνιστεί αναβληθεί στον πρώτο γύρο, τότε θα γίνει εμβόλιμη σε άλλη ημερομηνία και το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με την αμέσως επόμενη. Αντίθετα, αυτές του β’ γύρου θα πρέπει να διεξαχθούν με τη… σειρά, ήτοι να μετακυλήσει για την επόμενη εβδομάδα.

Έτσι, σε περίπτωση που αναβληθεί η δράση για το Σαββατοκύριακο 9-10 Δεκεμβρίου, τότε η 14η αγωνιστική θα διεξαχθεί το επόμενο διαθέσιμο διήμερο και σε αυτή την περίπτωση, το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου, καθώς μεσοβδόμαδα θα διεξαχθούν τα ματς στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 6 του άρθρου 22 αναφέρεται: «Σε περίπτωση αναβολής μίας ή περισσοτέρων αγωνιστικών των πρωταθλημάτων της Super League 1 και Super League 2, αν αυτές λάβουν χώρα στον α' γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις επόμενες (μη αναβληθείσες αγωνιστικές) και η αναβληθείσα αγωνιστική ορίζεται σε εμβόλιμες ημερομηνίες, εκτός εάν πρόκειται για την τελευταία αγωνιστική του α' γύρου, οπότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με αυτή.

Αν, αντιθέτως, η αναβολή λάβει χώρα στον β' γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται υποχρεωτικά με την αναβληθείσα αγωνιστική και μετακυλίονται συναφώς οι χρονικά επόμενες αγωνιστικές. Η πρόβλεψη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει ωσαύτως και στις περιπτώσεις αναβολής αγωνιστικών των play offs, play outs, άλλων αγώνων κατάταξης και μπαράζ ακόμη κι αν αυτά διεξάγονται με σύστημα γύρων. Στα λοιπά πρωταθλήματα αποφασίζει η εκάστοτε διοργανώτρια αρχή.

Ειδικά ως προς τη Super League 1, σε κάθε περίπτωση η απόφαση μιας διοργανώτριας αρχής περί αναβολής μίας ή περισσότερων αγωνιστικών απαιτεί πλειοψηφία 2/3 των παρόντων μελών του Δ.Σ. αυτής».

Τι αναφέρει ο ΚΑΠ για την αναβολή του πρωταθλήματος
Τι αναφέρει ο ΚΑΠ για την αναβολή του πρωταθλήματος

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Super League βάσει του αρχικού σχεδιασμού:

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

ΩΡΑ

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

17:30

Μ. Κρητικόπουλος

Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα

20:00

Δημ. Στ. Περιστερίου

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου

ΩΡΑ

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

16:00

Παναιτωλικού

Παναιτωλικός - ΑΕΚ

17:30

Δημ. Γηπ. Σερρών

Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός

19:30

Αθ. Διάκος

Λαμία - Βόλος

20:30

Θ. Κολοκοτρώνης

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου

ΩΡΑ

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

18:00

Κλ. Βικελίδης

Άρης - ΟΦΗ

Σχετικές ειδήσεις