ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη, επικίνδυνοι έξοδοι για ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Super League: Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη, επικίνδυνοι έξοδοι για ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Super League: Στη «μάχη» οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου, με τον Ολυμπιακό να έχει το δυσκολότερο έργο στην έδρα του Άρη – Δοκιμασίες σε Περιστέρι και Βόλο για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Το κυρίως πιάτο της 19ης αγωνιστικής της Super League έφτασε. Τέσσερις αναμετρήσεις σήμερα, σημαντικές για την κορυφή της βαθμολογίας. Οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου αγωνίζονται, με τον έναν εξ αυτών να φιλοξενείται στην έδρα του φορμαρισμένου πέμπτου, καθώς ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό. «Πονηρό» παιχνίδι και για τον Παναθηναϊκό.

Η αρχή θα γίνει στο Πανθεσσαλικό. Εκεί ο Βόλος θα υποδεχτεί τον εκ των πρωτοπόρων ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, δε θέλουν ούτε να σκέφτονται πως θα έχουν στραβοπατήματα στην έδρα της ομάδας απ’ την Μαγνησία η οποία έχει μείνει πίσω και ψάχνει βαθμούς για να ξεφύγει απ’ τις τελευταίες θέσεις.

Θα ακολουθήσει το Ατρόμητος-ΑΕΚ. Η Ένωση μετά την ισοπαλία στην έδρα της κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον αποκλεισμό στο κύπελλο απ’ τον Άρη, θέλει πάση θυσία τη νίκη για ψυχολογικούς και φυσικά βαθμολογικούς λόγους. Κόντρα στους Περιστεριώτες που είναι ανεβασμένοι τον τελευταίο καιρό, κυνηγούν την εξάδα και στην έδρα τους έχουν νικήσει τον Παναθηναϊκό κι έχουν έρθει ισοπαλία με τον Ολυμπιακό.

Στα χαρτιά το «τριφύλλι» έχει το ευκολότερο έργο, μια και υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης. Σε ένα άκρως πονηρό ματς, καθώς οι «πράσινοι» του Φατίχ Τερίμ είχαν μεσοβδόμαδα την υπερπροσπάθεια 120 λεπτών με τον Ολυμπιακό και ταυτόχρονα θα παραταχθούν με μισή ομάδα λόγω τραυματισμών και τιμωριών. Απέναντι στους Αρκάδες που έχουν… στρογγυλοκαθίσει στην 6η θέση και εμφανίζουν καλό αγωνιστικό πρόσωπο τις τελευταίες εβδομάδες.

Τέλος, ο Άρης θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό στο μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετική τον τελευταίο καιρό, έχοντας νίκη με τον ΠΑΟΚ, ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια για το κύπελλο, νίκη-περίπατο στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και φυσικά πρόκριση στα πέναλτι με την ΑΕΚ. Οπότε η ψυχολογία είναι στα ύψη, όπως και το βαθμολογικό κίνητρο καθώς σε περίπτωση νίκης ο Άρης μειώνει τη διαφορά απ’ τον Ολυμπιακό στους 2 βαθμούς. Οι «ερυθρόλευκοι» απ’ την άλλη, από εγχώριους στόχους έχουν πλέον μόνο το πρωτάθλημα. Η διαφορά απ’ την κορυφή μειώθηκε στους 6 βαθμούς την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ πλέον αποτελεί κίνητρο ακόμη και η αποφυγή της τέταρτης θέσης. Διότι αν ο Άρης που έχει εύκολο δρόμο μέχρι τον τελικό, κατακτήσει το κύπελλο και τερματίσει κάτω απ’ την 4η θέση, τότε ευρωπαϊκό εισιτήριο παίρνουν μόνο οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας!

Με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ που παίζει στην έδρα του Βόλου ο οποίος έχει 14 βαθμούς, τα σημερινά ματς είναι ανάμεσα στις ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή μέχρι την 7η θέση. Ο «δικέφαλος» είναι στους 41 όσους έχει κι ο Παναθηναϊκός, ακολουθεί η ΑΕΚ με 39, ο Ολυμπιακός με 35, ο Άρης έχει 30, ο Αστέρας Τρίπολης 26 και ο Ατρόμητος 23.

Το σημερινό πρόγραμμα και τα κανάλια που μεταδίδουν τους αγώνες:

Super League 19η αγωνιστική Κυριακή 21/1

16:00 Βόλος-ΠΑΟΚ Cosmote Sport 1

17:30 Ατρόμητος-ΑΕΚ Novasports Prime

19:30 Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης Cosmote Sport 1

20:30 Άρης-Ολυμπιακός Novasports Prime