ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βουλευτής της ΝΔ βρέθηκε στο Μπριζ: «Απαράδεκτη η βελγική αστυνομία, ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα»

Βουλευτής της ΝΔ βρέθηκε στο Μπριζ: «Απαράδεκτη η βελγική αστυνομία, ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος, βρέθηκε στο Μπριζ και είδε τον αγώνα του ΠΑΟΚ, αλλά και τη βαρβαρότητα της βελγικής αστυνομίας.

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η συμπεριφορά της βελγικής αστυνομίας προς τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ το βράδυ της Πέμπτης (11/4) στο περιθώριο της αναμέτρησης με την Μπριζ για τα προημιτελικά του Conference League.

Μετά τα όσα έγιναν έξω από το γήπεδο και τις σχετικές καταγγελίες, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για πρωτοφανές μίσος των βελγικών Αρχών εναντίον των Ελλήνων.

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ ενημέρωσε σχετικά τα υπουργεία Εξωτερικών, Αθλητισμού και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, με τους κ.κ. Γεραπετρίτη και Βρούτση, να έχουν κινητοποιηθεί άμεσα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ. Κλήθηκε ο Βέλγος Πρέσβης στην Αθήνα στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, ενώ και ο Έλληνας Πρέσβης του Βελγίου θα παραβρεθεί στο υπουργείο εξωτερικών των Βρυξελλών.

Τη δική του καταγγελία έκανε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια της Α' Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος, που βρέθηκε στην Μπριζ και είδε από κοντά την αναμέτρηση.

Με ανάρτησή του στο Facebook χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη βελγική αστυνομία, ενώ κατήγγειλε ότι το προσωπικό ασφαλείας κλείδωσε τους οργανωμένους του ΠΑΟΚ και δεν επέτρεψε την έξοδο σε οπαδό που είχε τραυματιστεί στο πόδι, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του η ΠΑΕ και η πολιτεία να συνεργαστούν και να καταγγείλουν τα περιστατικά στην UEFA αλλά και σε κάθε αρμόδιο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στράτου Σιμόπουλου:

«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΒΕΛΓΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ ΤΗ ΜΠΡΙΖ.

Είχα την τύχη και την ατυχία χθες το βράδυ να βρίσκομαι στο γήπεδο της Μπριζ, στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα μεταξύ των Ελλήνων φιλάθλων και των φιλάθλων και των κατοίκων της Μπριζ.

Έτσι τίποτε δεν προμήνυε αυτό που συνέβη έξω από το γήπεδο. Η οργάνωση της βελγικής αστυνομίας θύμιζε σκηνικό πολέμου με οδοφράγματα, ΜΑΤ, δακρυγόνα, αύρες, χωρίς το παραμικρό μάλιστα σχεδιασμό και χωρίς να υπάρχει τρόπος να περάσουν μέσα στο γήπεδο φίλαθλοι με εισιτήριο που ήρθαν από την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη ακόμη και με γυναίκες και παιδιά.

Προσωπικά είχα την "τύχη" να βρεθώ και εγώ απέναντι στα ΜΑΤ και να αισθανθώ τα δακρυγόνα.

Η βελγική αστυνομία έφτασε σε σημείο να παίρνει τα εισιτήρια από Έλληνες που τα είχαν προμηθευτεί στο εξωτερικό, με σκοπό να μην μπουν στο γήπεδο φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, περισσότεροι από τους 1450 τους οποίους επίσημα εδικαιούτο η ομάδα.

Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι η αντιμετώπιση και των security της Μπριζ που κλείδωσαν τη θύρα των οργανωμένων και δεν επέτρεψαν ούτε την έξοδο σε τραυματισμένο στο πόδι οπαδό.

Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Βέβαια, "θύματα" είναι οι περίπου 500 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ με εισιτήρια που έμειναν εκτός γηπέδου, παρά τις προσπάθειες του ΠΑΟΚ, του προξένου μας στις Βρυξέλλες και εμού προσωπικά να βρεθεί λύση .

Πιστεύω ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η πολιτεία και όσοι φίλαθλοι έχουμε δημόσιο λόγο, πρέπει να συνεργαστούμε και να προχωρήσουμε σε καταγγελίες των συμβάντων στην UEFA και σε κάθε αρμόδιο όργανο της Ε.Ε.

Προσωπικά, θα ζητήσω συνάντηση από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για να του εκθέσω τα γεγονότα. Στην συνάντηση αυτή, φυσικά, μπορούν να συμμετάσχουν και όποιοι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ το επιθυμούν.

Αυτά τα γεγονότα σε βάρος Ελλήνων φιλάθλων δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Οι Βέλγοι, τέλος, καλό είναι να παραδειγματιστούν από τη φιλοξενία που είχαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στη Φρανκφούρτη στο παιχνίδι με την Άιντραχτ.

Εκεί δεν άνοιξε μύτη. Οι φίλαθλοι των αντίπαλων ομάδων ήταν αγκαλιασμένοι».