ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι... Μίδες της μπάλας

Οι... Μίδες της μπάλας

Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι το δημοφιλέστερο των σπορ στον πλανήτη αλλά μόλις 15 εκπρόσωποι του φιγουράρουν στη λίστα των 100 καλύτερα αμειβομένων αθλητών στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Από αυτούς τους 15 Μίδες της μπάλας μόλις δύο , που δεν θα μπορούσαν φυσικά να ήταν άλλοι από τους μόνιμους μονομάχους για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιρικού άσου την τελευταία 4ετία, οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι έχουν καταφέρει να μπουν στη πρώτη δεκάδα της εν λόγω κατάταξης. Με τον Πορτογάλο σούπερ- σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης να είναι ψηλότερα από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή καθώς καταλαμβάνει με σύνολο αμοιβών κάθε χρόνο 80 εκατομμύρια δολάρια την 2η θέση πίσω από τον Αμερικανό πρωτοπυγμάχο Φλόιντ Μεριγουέδερ (απλησίαστος με τα 105 εκατομμύρια που βάζει κάθε χρόνο στον «κουμπαρά» του).

Ενώ ο Αργεντινός ηγέτης της Μπαρτσελόνα είναι 4ος με 64,7 εκ. δολάρια ετησίως πίσω και από τον «βασιλιά» του ΝΒΑ ΛεΜπρόν Τζέιμς που είναι ένα σκαλί πιο πάνω με αμοιβές οι οποίες φθάνουν τα 72.300.000 δολάρια.

Στην πρώτη 20αδα των κάθε χρόνο όλο και πλουσιότερων αθλητών έχουν συμπεριληφθεί και οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Παρί Σεν Ζερμέν) , Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Ρανταμέλ Φαλκάο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ –δανεικός από τη Μονακό) και ΝεΪμάρ (Μπαρτσελόνα) που καταλαμβάνουν την 12η, 14η , 15η και 16η θέση αντίστοιχα

Στα αξιοσημείωτα και ότι και ανάμεσα στους πάμπλουτους και επιτυχημένους του σπορ η συντριπτική πλειοψηφία είτε αγωνίζεται είτε είχε ένα , άλλος μεγαλύτερο άλλος μικρότερο πέρασμα, από την ισπανική La Liga.

Διαβάστε περισσότερες αθλητικές ειδήσεις στο onsports.gr

Σχετικές ειδήσεις