ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μίτσελ: «Φωτογραφίες στο τέλος της χρονιάς»

Μίτσελ: «Φωτογραφίες στο τέλος της χρονιάς»

Κανένα περιθώριο λάθος δεν έχει ο Ολυμπιακός από τώρα ως τα Χριστούγεννα στο πρωτάθλημα, όπως τόνισε ο Μίτσελ

Ο Ισπανός τεχνικός μιλώντας στην κάμερα της Nova επισήμανε πως είναι ωραίες οι φωτογραφίες στο Champions League, αλλά μετράνε περισσότερο αυτές με την κούπα στο τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίτσελ:

Αισθάνεσαι πως μετά από κάθε αγώνα του Ολυμπιακού στον όμιλο του Champions League, γίνεται ολοένα πιο γνωστό το όνομά του στην Ευρώπη, κάτι άλλωστε που ήταν ο βασικός σας στόχος ερχόμενος στην Ελλάδα για να εργαστείτε στους «ερυθρόλευκους»;

«Ναι, είναι κάτι που όχι μόνο το επιδιώκω, αλλά είναι κάτι που το αισθάνομαι πάρα πολύ και είναι κυρίως κάτι πολύ καλό για τους ποδοσφαιριστές, γιατί είναι κάτι που τους βοηθάει για να εξελίσσονται ακόμα πιο πολύ. Είμαστε, λοιπόν, πάντα όλο και πιο κοντά στο να φέρνουμε καλά αποτελέσματα διότι όλο αυτό μας κάνει να είμαστε πιο ενωμένοι. Και ο κόσμος μας και πολύς κόσμος στην Ευρώπη γνωρίζει πια πως για να μας κερδίσει, πρέπει να προσπαθήσει πολύ».

Είχατε την δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με τον κόσμο της ομάδας, όταν επιστρέψατε από το Τορίνο; Και αν ναι, τι σας είπαν, τι εισπράξατε;

«Με εκπλήσσει το γεγονός πως ο κόσμος δεν είναι στεναχωρημένος ούτε θυμωμένος με το αποτέλεσμα, αλλά είναι υπερήφανος για την ομάδα και αναγνωρίζει το γεγονός πως ο Ολυμπιακός όπου και να πηγαίνει, πηγαίνει για να κερδίσει. Για παράδειγμα, θυμάμαι λίγες ημέρες αφότου ήρθα στον Ολυμπιακό, πήγαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι για το Europa League και θυμάμαι ότι εκείνη την εποχή η ψυχολογία μας ήταν 'πάμε και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε'. Τώρα, βλέπουμε πως σε όλα τα παιχνίδια κυνηγάμε την μπάλα, προσπαθούμε να βάλουμε τον δικό μας ρυθμό στο παιχνίδι, κάνουμε πολλές ευκαιρίες, βάζουμε γκολ και είμαστε πάντα όλο και πιο κοντά στο να παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Και αυτό φαίνεται, διότι και οι 2.000 φίλαθλοί μας που βρεχόντουσαν μαζί μας στο Τορίνο και όλος ο κόσμος που το έβλεπε από την Αθήνα, ξέρει πως έτσι είναι πια τα πράγματα για μας».

Συμφωνείτε πως ο αγώνας με την Γιουβέντους, μας υπενθύμισε πως δεν πρέπει να βγάζει κανείς βιαστικά συμπεράσματα για τις δυνατότητες ενός παίκτη και το αναφέρω με αφορμή την εξαιρετική παρουσία του Μποτία;

«Συμβαίνει αυτό και σε μένα τον ίδιο. Είναι μια συνηθισμένη ιστορία στο ποδόσφαιρο, και ο κόσμος βιάζεται και θέλει να δει τι μπορείς να κάνεις και πρέπει τον καθένα να τον αφήνουμε να κάνει την δουλειά του όπως μπορεί να την κάνει και να συνεχίσει να μας δείχνει τις ικανότητές του. Και τον Μποτία, τον έχει βοηθήσει πάρα πολύ το γεγονός ότι έβαλε γκολ, όμως εμείς είμαστε ευχαριστημένοι γενικότερα από την δουλειά του και είναι πολύ καλό και ανυπομονούμε να γυρίσει και ο Σιόβας για να αποκτήσουμε και μεγαλύτερο ανταγωνισμό σε αυτές τις θέσεις».

Για τον Μήτρογλου, πιστεύετε ότι είναι θέμα χρόνου να βρίσκει με μεγαλύτερη συχνότητα τον δρόμο προς τα δίχτυα;

«Ο Μήτρογλου είναι γκολτζής, είναι παίκτης που βρίσκει εύκολα το γκολ και όλη η ομάδα να μπορέσει να τον βοηθάει σε αυτό. Πολλές φορές έχουμε τις ευκαιρίες, κάποιες φορές το καταφέρνει και κάποιες φορές όχι. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την επιθετική του δουλειά, αλλά ενώ είναι καλός με την μπάλα, κάποιες φορές πρέπει να βοηθήσει την ομάδα αμυντικά από την θέση του. Θέλουμε να το δουλέψουμε αυτό λίγο ακόμα. Ο Μήτρογλου είναι ένας παίκτης, ο οποίος ψάχνει πολύ καλά την μπάλα και είναι πολύ καλός στα σουτ που κάνει και στις προσπάθειές του να βάλει γκολ . Γενικότερα απ' αυτόν είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί κάνει επιθετικά την δουλειά που του έχουμε ζητήσει. Αυτό όμως που θέλουμε και το επαναλαμβάνουμε συνέχεια, είναι ότι πρέπει να μας βοηθάει περισσότερο στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, όταν είναι πιεσμένη και είπαμε τις προάλλες στα αποδυτήρια ότι ζητάμε κάτι παραπάνω απ' αυτόν, γιατί είναι βασικός παίκτης. Και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να του το λέμε και ξέρουμε πως μπορεί να το κάνει. Το έχει κάνει άλλωστε πολλές φορές».

Ο Μπενίτες που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού από τον αγώνα με την Παναχαϊκή στο Κύπελλο, πότε υπολογίζεται να είναι διαθέσιμος, ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός όχι μόνο στην άμυνα με την επιστροφή του Σιόβα, αλλά και στην επίθεση;

«Ήδη είναι έτοιμος ο Μπενίτες, ήδη έχει ξεκινήσει μαζί με την ομάδα και νομίζουμε ότι αύριο-μεθαύριο θα κάνει τις πρώτες ολοκληρωμένες προπονήσεις και είναι στην διάθεσή μας και πολύ σύντομα για να συμμετέχει στα παιχνίδια μας».

Στην Μαδρίτη, στον αγώνα με την Ατλέτικο, θα θέλατε η ομάδα σας να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στο Τορίνο;

«Ναι, χωρίς καμία αμφιβολία, αλλά θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, με τελείως διαφορετικές ανάγκες και θα το προετοιμάσουμε πολύ καλά. Φαίνεται πως προετοιμάζουμε πολύ καλά τα παιχνίδια, γιατί όσο να πιστεύουμε ότι έχουμε προετοιμαστεί καλά, η συμπεριφορά των παικτών δείχνει ότι είμαστε καλύτερα απ' αυτό που νομίζουμε».

Φαντάζομαι πως από εδώ και έπειτα, θα θέλατε να έχουν συνέχεια οι καλές εμφανίσεις και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα;

«Πραγματικά για αυτό δουλεύω και αυτός είναι ο σκοπός μου. Να έχει η ομάδα την ίδια εικόνα στο Champions League, αλλά και στην Ελλάδα. Για εμένα ο αγώνας με τον Πανθρακικό έχει ακριβώς την ίδια αξία με την αναμέτρηση με τη Γιουβέντους. Και αυτό ακριβώς προσπαθούμε να μεταφέρουμε στους παίκτες μας, οι οποίοι μετά από τα τελευταία παιχνίδια έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι πρέπει να προσπαθούν περισσότερο στο πρωτάθλημα. Από σήμερα έως και τη διακοπή των Χριστουγέννων, δεν έχουμε κανένα περιθώριο για νέο λάθος. Είμαστε πέντε βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ. Έχουμε να παίξουμε απέναντί του και δεν έχουμε σκοπό να χάσουμε κανένα βαθμό από εδώ και πέρα. Είναι πολύ ωραίο που βγάζουμε φωτογραφίες για το Champions League. Όμως θέλουμε να είμαστε και στις φωτογραφίες των πρωταθλητών στο τέλος της χρονιάς».

Είναι ένα ερωτηματικό για σας ο Πανθρακικός διότι υπάρχει η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία;

«Κατ' αρχάς, είναι κρίμα που δεν θα βρίσκεται ο Μάντζιος στον πάγκο του Πανθρακικού. Στεναχωριέμαι πραγματικά, όταν ένας συνάδελφός μου χάνει την θέση του και νομίζω πως είναι ένας καλός προπονητής. Αυτό μας δημιουργεί μια αβεβαιότητα για το πως θα παρουσιαστεί η ομάδα του Πανθρακικού, όμως με όλο τον σεβασμό σε όλους τους αντιπάλους μας, δε μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι, γιατί ξέρουμε πως θα πάμε για τους τρεις βαθμούς».

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 15:00. Είναι μια καλή ώρα για να έρθουν περισσότερες οικογένειες στο γήπεδο;

«Για μένα, δεν είναι μια ώρα καλύτερη από την άλλη για όλα τα ματς που δίνει η ομάδα μας. Όλες οι ώρες είναι πολύ ωραίες για να βρισκόμαστε μαζί. Μου αρέσουν πιο πολύ τα παιχνίδια που ξεκινούν στις 15:00 απ' αυτά που ξεκινούν στις 21:00, γιατί η μέρα γίνεται πάρα πολύ μεγάλη. Μέχρι τις 21:00 έχουμε δώσει πάρα πολλές πάσες, έχουμε βάλει πάρα πολλά γκολ, έχω σκεφτεί πάρα πολλές λεπτομέρειες για το παιχνίδι και στο τέλος είμαι πάρα πολύ κουρασμένος».

Πηγή: onsports.gr

Σχετικές ειδήσεις