ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2018: Με φόντο τους «16» και τις διασταυρώσεις

Μουντιάλ 2018: Με φόντο τους «16» και τις διασταυρώσεις

Με τέσσερα παιχνίδια που κρίνουν τα τελευταία εισιτήρια για τους 16 καλύτερους του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συνεχίζεται σήμερα η ποδοσφαιρική πανδαισία στα γήπεδα της Ρωσίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2018

Στις 17:00 το απόγευμα η Σενεγάλη θα αναμετρηθεί με την Κολομβία, στο σημαντικότερο ματς της ημέρας. Επίσης στις 17:00 η έκπληξη της διοργάνωσης Ιαπωνία αντιμετωπίζει την απογοητευτική Πολωνία.

Στις 21:00 το βράδυ η Αγγλία θα αναμετρηθεί με το Βέλγιο, σε ένα παιχνίδι που αναμένονται πολλά γκολ και πλούσιο θέαμα. Την ίδια ώρα ο Παναμάς κοντράρεται με την Τυνησία, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι καθώς, οι δύο ομάδες έχουν αποκλειστεί.

Σενεγάλη – Κολομβία

Ένα «εισιτήριο» για τους «16» του Μουντιάλ, περιμένει την Σενεγάλη και την Κολομβία, μετά το τέλος της μεταξύ τους αναμέτρησης για την 3η αγωνιστική του 8ου ομίλου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σήμερα (17:00, ΕΡΤ1) στην Σαμάρα και ο νικητής εξασφαλίζει μία θέση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Βέβαια, οι Αφρικανοί που μέχρι στιγμής έχουν νικήσει 2-1 την Πολωνία κι έχουν αναδειχθεί ισόπαλοι 2-2 με την Ιαπωνία, έχουν την «πολυτέλεια» να παίξουν και για την ισοπαλία, δεδομένου ότι και σε αυτήν την περίπτωση θα προκριθούν. Αντίθετα, οι Κολομβιανοί θέλουν νίκη για να είναι σίγουροι, καθώς σε ενδεχόμενη ισοπαλία, η πρόκριση θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της Ιαπωνίας.

Ιαπωνία – Πολωνία

Βίους αντίθετους διάγουν στο Μουντιάλ της Ρωσίας, Ιαπωνία και Πολωνία, που αναμετρώνται σήμερα (17:00, ΕΡΤ2) στο Βόλγκογκραντ, για την 3η αγωνιστική του 8ου ομίλου.

Οι Ασιάτες -αν και δεν ήταν στα φαβορί του ομίλου- εκπλήσσουν μέχρι στιγμής και κρατούν την πρόκριση στα πόδια τους.

Με ενδεχόμενη νίκη παίρνουν το «εισιτήριο» και το μόνο που απομένει να διαπιστωθεί, είναι εάν οι απογοητευτικοί Πολωνοί θ΄ αντιμετωπίσουν τον αγώνα ως ένα ματς του Μουντιάλ ή εάν θα κυριαρχήσει ο αποκλεισμός και οι συνέπειες του στην ψυχολογία τους. Υπό προϋποθέσεις, βέβαια και ανάλογα με το αποτέλεσμα στον αγώνα Σενεγάλη-Κολομβία- η Ιαπωνία προκρίνεται και με ισοπαλία.

Αγγλία – Βέλγιο

Με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με αντιπάλους Παναμά και Τυνησία, Άγγλοι και Βέλγοι έχουν ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Ωστόσο αναμετρώνται στις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας και Κύπρου, για να ξεκαθαρίσει ποια από τις δύο ομάδες θα καταλάβει την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο και ποια την δεύτερη.

Παναμάς – Τυνησία

Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να διαψεύσουν τις προβλέψεις για τον 7ο όμιλο του Μουντιάλ, καθώς το Βέλγιο και η Αγγλία εξασφάλισαν την πρόκριση στην συνέχεια της διοργάνωσης.

Έτσι, στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί απόψε (21:00, ΕΡΤ2) στο Σαράνσκ για την 3η αγωνιστική, δίνει την ευκαιρία στους δύο «μονομάχους» να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό στην κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή.