ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1: «Δικέφαλος του Βορρά», σαν… Πρωταθλητής!

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1: «Δικέφαλος του Βορρά», σαν… Πρωταθλητής!
Ο Βιεϊρίια άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του ΠΑΟΚ
MOTION TEAM

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Ο ΠΑΟΚ με μαγική εμφάνιση νίκησε 3-1 τον Ολυμπιακό στην «καυτή» Τούμπα, αύξησε τη διαφορά του από τους Πειραιώτες στους 9 βαθμούς και είναι έτοιμος να κατακτήσει τη Super League…

Για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια, ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να πάει το πρωτάθλημα... στη Θεσσαλονίκη. Στον «τελικό» κόντρα στον Ολυμπιακό στην Τούμπα, ο «δικέφαλος του Βορρά» ήταν κυρίαρχος, διέλυσε 3-1 τον αντίπαλό του και πλέον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ πλέον είναι στους 54 βαθμούς, ο Ολυμπιακός έμεινε στους 45 και η Super League ανηφορίζει για πρώτη φορά μετά το 1985 στον... Λευκό Πύργο! Από τη στιγμή που το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, άρχισε και... τελείωσε κανονικά, με τους γηπεδούχους να έχουν φτάσει σε έναν τεράστιο θρίαμβο, τα πάντα πλέον... έχουν πάρει τον δρόμο τους.

Ο ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά δεν πλήρωσε τα λάθη που έκανε στο παρελθόν, μακρινό και πρόσφατο. Αυτή τη φορά ναι μεν η Τούμπα ήταν… καμίνι για τον Ολυμπιακό, όμως, δεν έγινε το παραμικρό και οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να πανηγυρίσουν μια τεράστια νίκη. Μια νίκη που τους φέρνει αγκαλιά με το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά την τελευταία κατάκτηση από την ομάδα του «δικεφάλου του Βορρά», που ήταν το 1985. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του, επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους από τον Ολυμπιακό, έκαναν αυτό που έπρεπε και πλέον έχουν μπροστά τους άλλες δέκα αγωνιστικές έτσι ώστε να καταφέρουν και το απίστευτο. Να πάρουν το πρωτάθλημα αήττητοι, κάτι που έχει κάνει μόνο ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 1963-1964.

Έτσι έπαιξαν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

Μια ώρα πριν από τη σέντρα, οι δυο προπονητές έκαναν γνωστές τις ενδεκάδες που επέλεξαν για τη μεγάλη «μάχη». Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε επιλέξει το 4-2-3-1 για τον ΠΑΟΚ. Κάτω από τα δοκάρια ο Πασχαλάκης με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Οι Σάκχοφ και Μαουρίτσιο στη μεσαία γραμμή με τους Ζαμπά και Καντουρί στα άκρα. Πίσω από τον προωθημένο Άκπομ, θα είναι ο Μπίσεσβαρ.

Στον αντίποδα, για τον Ολυμπιακό, το 4-2-3-1 προτίμησε και ο Πέδρο Μαρτίνς. Κάτω από τα δοκάρια ο Σα με τους Τοροσίδη, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρη από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Αμυντικά χαφ οι Γκιγιέρμε και Νάτχο, με τον Ποντένσε δεξιά, τον Χριστοδουλόπουλο αριστερά και τον Φορτούνη πίσω από τον Γκερέρο.

Κυρίαρχος από την αρχή ως το τέλος

Ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να αρχίσει ένα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το… γκολ στα πρώτα λεπτά. Μια «φωτοβολίδα» του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο 3’ της αναμέτρησης έβαλε τον «δικέφαλο του Βορρά» μπροστά στο σκορ, ενώ στο 19’ ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έκανε το 2-0 και έβαλε… φωτιά στην Τούμπα! Ο Ολυμπιακός γλίτωσε και το τρίτο γκολ όταν στο 29’ ο Σάκχοφ σημάδεψε το δοκάρι του Σα. Με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 2-0 στο ημίχρονο, φαινόταν πως το παιχνίδι έχει πάρει το… δρόμο του, όπως και ο τίτλος είχε πάρει τον… δρόμο για τη Θεσσαλονίκη και τον Λευκό Πύργο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει στην αρχή, ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε κάποιες αλλαγές, πλην όμως αυτές δεν έφεραν αποτέλεσμα. Στον αντίπαλο πάγκο ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν σαφώς πιο ήρεμος, διαχειρίστηκε με πιο καθαρό μυαλό τις αλλαγές που είχε στόχο να κάνει και έτσι μπόρεσε να δώσει το ίδιο πνεύμα ηρεμίας και στην ομάδα του. Το άγχος είχε περάσει στον Ολυμπιακό κι αυτό φάνηκε στη φάση του 82’ όταν ο Άκπομ έκλεψε τη μπάλα από τον Σισέ, βγήκε μόνος του με τον Σα και με υπέροχο πλασέ τελείωσε το ματς «γράφοντας» το 3-0 για τον ΠΑΟΚ. Το πανηγυρικό κλίμα που υπήρχε στην Τούμπα, πάντως, χάλασε τη… συγκέντρωση των γηπεδούχων και έτσι στο 88’ ο Ποντένσε επωφελήθηκε μιας κακής απόκρουσης του Πασχαλάκη και μείωσε 3-1 για τους «ερυθρόλευκους».

Στα επόμενα λεπτά, ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, ο Ολυμπιακός αναζητούσε κι άλλο γκολ για να προλάβει να σώσει ό,τι κι αν μπορούσε να σώσει, πλην όμως, το 3-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Το φινάλε, βρήκε την Τούμπα και τον ΠΑΟΚ... μια γροθιά. Διοίκηση, προπονητές, παίκτες και κόσμος, κέρδισαν το ντέρμπι της ζωής τους και είναι έτοιμοι για τη μεγαλύτερη δικαίωση με την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80’ Γιαννούλης), Σάκχοφ (53’ Ολιβέιρα), Μαουρίτσιο, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (84’ Πέλκας), Ελ Καντουρί, Ακπόμ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Νάτχο (46’ Καμαρά), Ποντένσε, Φορτούνης (76’ Χασάν), Χριστοδουλόπουλος (46’ Ζιλ Ντίας), Γκερέρο