ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-1: Ασταμάτητος στο δεύτερο ημίχρονο και «πάρτι» στο ντέρμπι

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-1: Ασταμάτητος στο δεύτερο ημίχρονο και «πάρτι» στο ντέρμπι
Ο Καμαρά έδωσε το σύνθημα

Ο Ολυμπιακός παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο τελικά ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Super League καθώς επικράτησε με 4-1 της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε άλλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο και μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το ντέρμπι με την ΑΕΚ εντός έδρας παίρνοντας τη νίκη με 4-1 για την 21η αγωνιστική της Super League.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Πόνσε, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με τέσσερα γκολ στην επανάληψη, σκοράροντας με τους Καμαρά (50΄), Φορτούνη (72΄, 87΄) και Χασάν (83΄).

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό και στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ «παγώνοντας» το «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Βούκοβιτς έκανε λανθασμένη πάσα, ο Κλωναρίδης πήρε τη μπάλα, έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση από δεξιά, έκανε τη σέντρα για τον Λιβάγια, ο Σα έδιωξε ασταθώς, έστρωσε στον Πόνσε, ο οποίος πέτυχε ένα από τα εύκολα γκολ της καριέρας του από κοντά.

Στο 50ο λεπτό του αγώνα όμως ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις προκειμένου να φέρει το ματς στα ίσια (1-1). «Δράστης» ήταν ο Καμαρά, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο «βάθος» της εστίας του Μπάρκα. Ο Τοροσίδης σέντραρε ο Μπάρκας έδιωξε με τον Ποντένσε να πιάνει το ψαλιδάκι, τον Τσόσιτς να διώχνει και τον Καμαρά να σκοράρει.

Στο 72ο λεπτό ο Σιμόες δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Φορτούνης του έκλεψε τη μπάλα. Στάθηκε όρθιος παρά το φάουλ που του έκανε ο Πορτογάλος, μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Μπάρκα να διώξει για να κάνει το 2-1 για τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν σταμάτησε εκεί και στο 83ο λεπτό ο Ποντένσε αξιοποίησε τη μπαλιά του Τοροσίδη, Μπακάκης και Τσόσιτς δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον Πορτογάλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Χασάν με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Τον χορό των γκολ έκλεισε στο 87΄ο Φορτούνης, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, βρέθηκε απέναντι στον Μπάρκα, τον ξεπέρασε και με πλασέ προ κενής εστίας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μεριά, Τσιμίκας, Σισέ, Βούκοβιτς (46’ Τοροσίδης), Καμαρά, Γκιλέρμε, Φορτούνης, Ντίας (46’ Χριστοδουλόπουλος, 68’ λ.τρ. Γκερέρο), Ποντένσε, Χασάν.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Γκάλο, Τσόσιτς, Σιμόες, Κλωναρίδης (57’ Μπακασέτας), Μάνταλος (85’ Αλμπάνης), Άλεφ (78’ Γαλανόπουλος), Λιβάγια, Πόνσε.

Σχετικές ειδήσεις