ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άγιαξ - Τότεναμ 2-3: Επική πρόκριση στον τελικό με την «σφραγίδα» Μόουρα (vids)

Άγιαξ - Τότεναμ 2-3: Επική πρόκριση στον τελικό με την «σφραγίδα» Μόουρα (vids)

Ο Λούκας Μόουρα έβαλε την προσωπική του «σφραγίδα» και η Τότεναμ πέρασε με 3-2 από την έδρα του Άγιαξ και θα δώσει το «παρών» στον μεγάλο τελικό του Champions League 

Η ολλανδική ομάδα ξεκίνησε καλύτερα το ματς και στο 4ο λεπτό ο Τάντιτς σούταρε και ο Γιορίς παραχώρησε κόρνερ, από το οποίο ο Ντε Λιχτ με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους Ολλανδούς.

Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 36ο λεπτό από τον Ζιγές. Ύστερα από επίθεση των Ολλανδών η μπάλα πήγε στον Τάντιτς στα αριστερά, αυτός την κατάλληλη στιγμή τη γύρισε στον Ζιγές που με πανέμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 2-0 για την ομάδα του.

H Τότεναμ μπήκε πιο δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε το 2-1 με τον Λούκας Μόουρα στο 55ο λεπτό, όταν ο Ρόουζ πάσαρε στον Ντέλε Άλι ο οποίος συνεργάστηκε άψογα με τον Λούκας Μόουρα ο οποίος πλάσαρε επιτυχώς από το ύψος του πέναλτι για να κάνει το 2-1.

Τρία λεπτά αργότερα (58΄) ο Βραζιλιάνος άσος της Τότεναμ έφερε το ματς στα ίσια (2-2). Ο Τρίπιερ από δεξιά έκανε ωραία πάσα προς τον Γιορέντε ο οποίος πλάσαρε με τον Ονανά να διώχνει. Η μπάλα κατέληξε στον Λούκας Μόουρα που κράτησε τη μπάλα στα πόδια του και έκανε το σουτ χωρίς να βλέπει για το 2-2 της Τότεναμ.

Η αγγλική ομάδα συνέχισε να πιέζει αλλά ο Άγιαξ κατάφερε να κρατηθεί έως τις καθυστερήσεις όπου ο Λούκας Μόουρα, που εξλίχθηκε στον μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς έμελλε να πει την τελευταία του λέξη. Το 3-2 έγινε πραγματικότητα δίνοντας την πρόκριση στην Τότεναμ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Άγιαξ (Ντε Χαγκ): Ονανά, Μαζραουί, Μπλιντ, Ντε Λιχτ, Ταγλιαφίκο, Ντε Γιόνγκ, Ζιγές, Σένε (60΄Βέλτμαν), Φαν ντε Μπέεκ, Τάνιτς, Ντόλμπεργκ (67΄Σινγκράβεν).

Τότεναμ (Ποκετίνο): Λιορίς, Τρίπιερ (81΄Λαμέλα), Αλντερβάιρελντ, Βερτόγκεν, Ρόουζ (82΄Ντέιβις), Γουνιάμα (46΄Γιορέντε), Σισοκό, Έρικσεν, Ντέλε Άλι, Λούκας, Σον.

Σχετικές ειδήσεις