ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη – LIVE BLOG: Ο ημιτελικός του Roland Garros - «Μάχη» για την πρόκριση στον τελικό

Μαρία Σάκκαρη
AP Images

Μαρία Σάκκαρη: Δείτε λεπτό προς λεπτό την προσπάθεια της Ελληνίδας τενίστριας να προκριθεί στον τελικό του Roland Garros.

Να συνεχίσει να γράφει ιστορία θα επιδιώξει η Σάκκαρη, η οποία, μετά τη νίκη επί της Ίγκα Σβιάτεκ, έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που θα αγωνιστεί σε ημιτελικά Grand Slam.

Επόμενος στόχος; Ο τελικός! Κάτι που λίγο καιρό πριν να έμοιαζε τρελό, ωστόσο πλέον με την εικόνα που δείχνει είναι σίγουρα κάτι εφικτό. Για να τα καταφέρει θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, η οποία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Η Τσέχα, Νο33 του κόσμου, μετράει 10 συνεχόμενες νίκες και ρεκόρ 12-1 σε χωμάτινη επιφάνεια τη φετινή σεζόν.

Οι προηγούμενες μονομαχίες τους

Η Σάκκαρη έχει αντιμετωπίσει την Τσέχα δύο φορές στο παρελθόν. Η πρώτη ήταν το 2014 σε τουρνουά juniors στο Τορούν, ενώ η δεύτερη ήταν φέτος στο Ντουμπάι, όπου είναι και το μοναδικό τους ματς σε επίπεδο WTA. Η Κρεϊτσίκοβα επικράτησε και στις δύο αναμετρήσεις.

Κυνηγάει το ρεκόρ της Δανιηλίδου

Η Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο18 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο έχει τη δυνατότητα να βρεθεί ακόμα και στην πρώτη δεκάδα! Για να συμβεί αυτό, βέβαια, δεν θέλει απλά πρόκριση, αλλά κατάκτηση του Roland Garros για να ανέβει στο Νο9, ενώ ως φιναλίστ θα κερδίσει τέσσερις θέσεις, ήτοι θα βρεθεί στο Νο14. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ισοφαρίσει το σχετικό ρεκόρ της Λένας Δανιηλίδου που κρατάει από το 2003.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του ημιτελικού Κρεϊτσίκοβα - Σάκκαρη