ΣΠΟΡ

Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα: Η αντίπαλος της Μαρία Σάκκαρη μετέτρεψε το φόβο σε κίνητρο

Barbora Krejcikova
Barbora Krejcikova
AP Photo

Roland Garros: Λίγες ώρες έμειναν για τη μεγάλη αναμέτρηση της Μαρίας Σάκκαρη με την Τσέχα. Η 25χρονη εκτός της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, πρωτίστως, πρέπει να αντιμετωπίσει τον εαυτό της.

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει να ονειρεύεται και μαζί της ολόκληρη η Ελλάδα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Roland Garros και βρίσκεται μια νίκη μακριά από τον τελικό του Grand Slam του Παρισιού.

Για να συμβεί αυτό, η 25χρονη πρωταθλήτρια πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, με τη Τσέχα όμως να πρέπει να ξεπεράσει δύο: αυτό της Μαρίας και πρωτίστως του εαυτού της.

Αρχικά να αναφέρουμε πως η αντίπαλος της Σάκκαρη στους «4» του Γαλλικού Όπεν, μόνο τυχαία δεν είναι. Βρίσκεται στο No33 της παγκόσμιας κατάταξης, μετράει 10 συνεχόμενες νίκες και έχει 12-1 σε χωμάτινη επιφάνεια τη φετινή σεζόν. Επίσης, η Κρεϊτσίκοβα θεωρείται… ειδική στο διπλό, έχοντας δύο κούπες το 2018 (Roland Garros και Wimbledon με την Κατερίνα Σινιάκοβα), ενώ φέτος ήταν φιναλίστ στο Australian Open.

Έχει επίσης τρεις τίτλους σε Grand Slam στο μικτό διπλό, όλους στο Australian Open και μάλιστα συνεχόμενους (2019 και 2021 με τον Ραζίβ Ραμ και 2020 με τον Νίκολα Μέτκιτς), ενώ και στις δύο κατηγορίες των διπλών, έχει παίξει αρκετούς ημιτελικούς και προημιτελικούς. Υπήρξε μάλιστα και Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη στο διπλό τον Οκτώβριο του 2018.

Όπως και η Μαρία, έτσι και η Τσέχα έχει βαλθεί να «τρελάνει» κόσμο στο Παρίσι, καθώς η μεγαλύτερη επιτυχία της μέχρι σήμερα σε 4 grand slam που είχε αγωνιστεί, ήταν να περάσει στην πέρυσι στον 4ο γύρο του τουρνουά στο Παρίσι.

Από τότε ξεκίνησε να βλέπει πιο… σοβαρά το ατομικό και από το νούμερο 65 της κατάταξης έχει βρεθεί στο No33 και δείχνει στα 25 της να είναι πιο ώριμη από ποτέ. Πώς τα κατάφερε όμως; Η Τσέχα βρήκε το κίνητρο μέσα από τους φόβους της.

Η ίδια έχει παραδεχθεί πως πριν κάθε παιχνίδι είναι πολύ νευρική, γι’΄αυτό και απουσίαζε από τα μεγάλα τουρνουά στο ατομικό.

AP21156397661051.jpg

«Μισή ώρα πριν το ματς με την Στέφενς, κλειδώθηκα στα αποδυτήρια και έβαλα τα κλάματα. Ένιωθα απαίσια» είπε η Τσέχα που τελικά διέλυσε την Στέφενς με 6-2, 6-0.

Απέναντι στην Γκοφ, δήλωνε επίσης πως δεν εμπιστεύεται τον εαυτό της κάτω από πίεση. «Δεν είμαι πολύ καλή σε αυτό. Ξέρω βέβαια ότι αν έχω υπομονή θα βρω τις ευκαιρίες μου απέναντι στις κορυφαίες» είπε.

Ο φόβος και τα νεύρα, έγιναν κίνητρο και η Τσέχα ξεκίνησε να «καθαρίζει» τη μία αντίπαλο μετά την άλλη στο φετινό Roland Garros, έχοντας χάσει μόλις ένα σετ, όπως και η Μαρία Σάκκαρη. Παράλληλα, βρίσκεται και στα ημιτελικά του διπλού γυναικών μαζί με την Σινιάκοβα και καλείται να αντιμετωπίσει δύο καταστάσεις, μία πρωτόγνωρη και μία συνηθισμένη.

Η ώρα και το κανάλι του αγώνα

Ο αγώνας είναι ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα ξεκινήσει πριν από τις 18:00. Θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ1 (κι όχι από την ΕΡΤ3) και το Eurosport1. Νωρίτερα (βλ. 16:00) θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός, όπου θα κοντραριστούν 29χρονη Ρωσίδα, Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με την έκπληξη του τουρνουά και Νο95 στον κόσμο, Ταμάρα Ζίντανσεκ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πέμπτης (10/06) στο Philippe-Chatrier:

1. Ντεσιρέ Κραφτσίκ/Τζο Σάλισμπερι - Ελενα Βέσνινα/Άσλαν Καράτσεφ (όχι πριν τις 13:00)

2. Αναστασία Παβλιουτσένκοβα - Ταμάρα Ζίντανσεκ (Μικτό διπλό, τελικός, όχι πριν τις 16:00)

3. Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα - Μαρία Σάκκαρη (όχι πριν τις 18:00)

Οι προηγούμενες μονομαχίες τους

Η Σάκκαρη έχει αντιμετωπίσει την Τσέχα δύο φορές στο παρελθόν. Η πρώτη ήταν το 2014 σε τουρνουά juniors στο Τορούν, ενώ η δεύτερη ήταν φέτος στο Ντουμπάι, όπου είναι και το μοναδικό τους ματς σε επίπεδο WTA. Η Κρεϊτσίκοβα επικράτησε και στις δύο αναμετρήσεις.

Μαρία Σάκκαρη
Οι προηγούμενες αναμετρήσεις της Μαρίας Σάκκαρη με την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβαwtatennis.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αμερικανική «σφαίρα» στον Ερντογάν: Δίνουν στην Ελλάδα F-35 και χρήμα για νέα όπλα και... φρεγάτες