ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες – Ιακωβίδης: Οι οπαδοί έδειξαν τι σημαίνει να είσαι Παναθηναϊκός

Ολυμπιακοί Αγώνες – Ιακωβίδης: Οι οπαδοί έδειξαν τι σημαίνει να είσαι Παναθηναϊκός
Υπέροχη πρωτοβουλία από οπαδούς του Παναθηναϊκού

Σε μία υπέροχη κίνηση προχώρησαν οπαδοί του Παναθηναϊκού, με τον Θοδωρή Ιακωβίδη, να τους ευχαριστεί δημόσια

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης ξέσπασε μετά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και με κλάματα μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην προετοιμασία του.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Πύρρο Δήμα στο να ζητήσει συγνώμη στον Έλληνα αθλητή της Άρσης Βαρών και λίγη ώρα μετά ο Ολυμπιονίκης έμαθε σε ζωντανή σύνδεση για τη σπουδαία κίνηση των φίλων του Παναθηναϊκού.

Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» πήραν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν χρήματα τα οποία θα πάνε αποκλειστικά στον Θοδωρή Ιακωβίδη, ώστε να μπορέσει να πάει και στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ίδιος ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία τους και τη σχολίασε σχετικά στην ΕΡΤ.

Για την κίνηση των φίλων του Παναθηναϊκού: «Τους ευχαριστώ όλους αυτούς. Αλήθεια. Με αυτή τους την πράξη δείχνουν τι σημαίνει να είσαι Παναθηναϊκός. Δεν ξέρω αν θέλω να το δεχτώ ή όχι. Δεν θέλω να μεταφραστεί αυτή η συναισθηματική μου έκρηξη σαν επαιτεία».

Για το γεγονός ότι δεν το βλέπουν έτσι οι φίλοι του Παναθηναϊκού: «Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν το βλέπουν έτσι. Είναι Παναθηναϊκοί και αυτό σημαίνει να είσαι Παναθηναϊκός. Θέλω να τονίσω ότι δεν είμαι μόνο εγώ που περνάω δύσκολο. Σίγουρα μέσα στο κτίριο 4 υπάρχουν 86 ήρωες και ηρωίδες. Σίγουρα έχουν και αυτοί ιστορίες να πουν. Είναι και άλλοι πόσοι που δεν κατάφεραν να φτάσουν εδώ, που θα φτάσουν στο Παρίσι ή θα φτάσουν στο Λος Άντζελες. Αυτό που κάνουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι πολύ σπουδαίο. Πραγματικά τους ευχαριστώ ξανά. Το θέμα είναι να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός».

Για το ότι η πολιτεία ενδιαφέρθηκε όταν έφτασε σε αυτό το όριο ο ίδιος: «Κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Κανονικά αυτά τα θέματα θα έπρεπε να είναι λυμένα. Καταλαβαίνουμε και τις δύσκολες οικονομικές στιγμές που πέρασε η χώρα, αλλά πιστεύω ότι αυτά θα έπρεπε να έχουν λυθεί καιρό».

Πύρρος Δήμας: «Με συγχωρείς Θοδωρή»

Θέση στο ζήτημα που προέκυψε μετά τις δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη, μόλις τελείωσε την προσπάθεια του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πήρε ο Πύρρος Δήμας.

Ο κορυφαίος Ελληνας αρσιβαρίστας κι ένας από τους σπουδαιότερους Ελληνες Ολυμπιονίκες, διετέλεσε πρόεδρος της ομοσπονδίας άρσης βαρών, ενώ σήμερα, κατέχει την θέση του γενικού γραμματέα.

Και με αυτήν την ιδιότητα, αλλά και ως ο άνθρωπος που γνωρίζει άριστα το άθλημα, ο εκ των προπονητών στην Ολυμπιακή ομάδα άρσης βαρών των ΗΠΑ, τοποθετήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την εξής ανάρτηση:

«Είμαι μέρος του ελληνικού αθλητισμού και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν για τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη στο Τόκυο. Μπορώ να σας αναλύσω την κατάσταση στην ΕΟΑΒ από το 2004 και μετά για να βγάλετε οι ίδιοι τα συμπεράσματα σας.

Από τα Ολυμπιακά Ακίνητα που έμειναν αναξιοποίητα στην ντροπή του 2008, από την οικονομική κρίση στην πολιτική στοχοποίηση του 2015. Πιστεύω πως η ιστορία του Θοδωρή είναι με έναν τρόπο αυτή η ιστορία των δυσκολιών που περάσαμε τα 10 τελευταία χρόνια. Τα λάθη μου αρκετά, αλλά όποιος προσπαθεί κάνει και λάθη. Οι ευθύνες μου μεγάλες. Τώρα ακόμα μεγαλύτερες. Με συγχωρείς Θοδωρή. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Για τον Ιακωβίδη και κάθε Ιακωβίδη».

Εκστρατεία από τον κόσμο για να βρεθεί χορηγός

Οι δηλώσεις του, με δάκρυα στα μάτια, συγκλόνισαν τον περισσότερο κόσμο και ευαισθητοποίησε χιλιάδες πολίτες που ήδη ξεκίνησαν εκστρατεία ώστε να τον στηρίξουν.

Μάλιστα στο Twitter, το hashtag #Ιακωβιδης έχει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 18 χιλιάδες tweets.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καύσωνας - Αρναούτογλου: Πότε αναμένονται οι πρώτες ανάσες δροσιάς... (pic)