ΣΠΟΡ

Formula 1: «Καταιγίδα» ο Χάμιλτον! Πήρε την pole position στο Κατάρ (photos+video)

Λιούις Χάμιλτον
AP Images

Formula 1: Φοβερός και τρομερός ο Λιούις Χάμιλτον έχει ξεκινήσει για τα καλά την αντεπίθεση του για να διατηρήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές, κερδίζοντας την 102η pole position της καριέρας του.

Το αξιοσημείωτο είναι πως αυτή είναι η πρώτη του από τις αρχές του καλοκαιριού και πιο συγκεκριμένα το Grand Prix της Ουγγαρίας. Ο Χάμιλτον με χρόνο 1:20.827 ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από τον άλλον διεκδικητή του τίτλου, Μαξ Φερστάπεν με Red Bull.

Τόσο ο Ολλανδός, όσο κι οι περισσότεροι πιλότοι της πρώτης δεκάδας, έχασαν την ευκαιρία να βελτιώσουν τους χρόνους τους στο τέλος του Q3, καθώς ένα κλατάρισμα της Alpha Tauri του Πιερ Γκασλί σκόρπισε συντρίμμια στην πίστα. Ως εκ τούτου βγήκε κίτρινη σημαία στις τελευταίες στροφές της πίστας.

Η πρώτη 10άδα στη σειρά εκκίνησης του Grand Prix του Κατάρ, έχει ως εξής: 1) Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), 2) Μαξ Φερστάπεν (Red Bull Honda), 3) Βάλτερι Μπότας (Mercedes), 4) Πιέρ Γκασλί (Alpha Tauri Honda), 5) Φερνάντο Αλόνσο (Alpine Renault), 6) Λάντο Νόρις (McLaren Mercedes), 7) Κάρλος Σάινθ (Ferrari), 8) Γιούκι Τσουνόντα (Aplha Tauri Honda), 9) Εστεμπάν Οκόν (Alpine Renault), 10) Σεμπάστιαν Φέτελ (Aston Martin Mercedes).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα

Η Ιωάννα έδειξε για πρώτη φορά τα εγκαύματά της και τα ρούχα που φόραγε την ημέρα της επίθεσης

Οικογενειακό έγκλημα για την προίκα στο Κιλκίς - «Εκπληκτικό στη σύλληψη, πρωτοφανές στην αγριότητα»