ΣΠΟΡ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυξάνονται τα κρούσματα, έξι ημέρες πριν την έναρξη

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες
AP Images

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Λιγότερο από μια εβδομάδα πριν την έναρξη πριν τη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του χειμώνα, οι μολύνσεις από κορονοϊό αυξάνονται καθημερινά.

Η οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης ανακοίνωσε το Σάββατο (29/1) 36 νέα κρούσματα στο προσωπικό που σχετίζεται με τους αγώνες.

Τα 19 εξ αυτών αφορούν αθλητές ή στελέχη ομάδων που βρέθηκαν θετικοί στον έλεγχο, στον οποίο υποβλήθηκαν με την άφιξη τους στο αεροδρόμιο την Παρασκευή (28/1).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών 29 άτομα βρέθηκαν θετικοί κατά την άφιξη τους στην Κίνα, ενώ επτά προέκυψαν στη «φούσκα» που έχει δημιουργηθεί για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Απλά τώρα περνάμε την περίοδο της κορύφωσης των αφίξεων στην Κίνα και επομένως περιμένουμε να βλέπουμε τους μεγαλύτερους αριθμούς σε αυτή τη φάση» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο ιατρικός επικεφαλής των αγώνων, Μπράιαν ΜακΚλόσκι, ο οποίος τόνισε ότι οι διοργανωτές είναι σίγουροι για το σύστημά τους περί της πρόληψης για τον κορονοϊό και πως οι μολύνσεις είναι απίθανο να διαρρεύσουν στο κοινό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.