ΣΠΟΡ

Χάντμπολ: Ένα βήμα πιο κοντά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Ελλάδα! - Δείτε τα highlights (vids)

Ελλάδα Χάντμπολ
Intime

Χάντμπολ: Η Ελλάδα επικράτησε 24-17 της Βοσνίας / Ερζεγοβίνης κι έκανε το πρώτο από τα βήματα που χρειάζεται για να πάρει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023.

Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα επικράτησε στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον πρώτο γύρο των playoffs. Πλέον, καλείται να υπερασπιστεί αυτό το προβάδισμα στον αγώνα ρεβάνς του Σαββάτου (19/3, 21:00) στην Τούζλα.

Σε περίπτωση που τα καταφέρει θα περάσει στον δεύτερο και τελευταίο γύρο των πλέι οφ της Β΄ προκριματικής φάσης, όπου «περιμένει» το Μαυροβούνιο.

Πρώτος σκόρερ της εθνικής ήταν ο Μάλλιος που πέτυχε 13 γκολ, ωστόσο σημαντική ήταν κι η συμβολή του Μπουκοβίνα, ο οποίος ήταν «Κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια και τελείωσε τον αγώνα με 50% σε ποσοστό επεμβάσεων (17/34 αποκρούσεις).

Διαιτητές: Πισόν-Ρεβερέ (Γαλλία).
Κόκκινη: 52:21 Κανδύλας.
Δίλεπτα: 7-5.
Πέναλτι: 5/7-1/2.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Ζαραβίνας): Κωστακίδης, Τζωρτζίνης, Λιάπης, Μυλωνάς 4, Μάλλιος 13, Μιχαηλίδης 1, Πασσιάς 1, Μπουκοβίνας, Παπαβασίλης 1, Καραμπουρνιώτης, Δομπρής, Τζηράς 3, Κανδύλας, Κρητικός, Αραμπατζής 1, Παπαντωνόπουλος.
ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ (Τόνι Τσόλινα): Μπόγιτς, Όβτσινα 1, Χέρτσεγκ, Κάντριτς, Μεχμεντσέχαγιτς, Μπούριτς, Χάσελιτς 2, Χαμίντοβιτς 1, Λούκιτς 2, Σόλιτς 1, Βέγκαρ, Πέριτς 1, Νταβίντοβιτς 1, Γιοζίνοβιτς 4, Γκράτζαν 4, Μούχοβιτς.

ΤΑ HIGHLIGHTS