ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: Έτοιμη να γράψει ιστορία η Ελληνίδα πρωταθλήτρια - Η ώρα και το κανάλι του τελικού

Μαρία Σάκκαρη: Έτοιμη να γράψει ιστορία η Ελληνίδα πρωταθλήτρια - Η ώρα και το κανάλι του τελικού
Έτοιμη για... εκτόξευση η Μαρία Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη είναι στον τελικό του Indian Wells, η Ίγκα Σβιόντεκ είναι η αντίπαλός της και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είναι πανέτοιμη να γράψει ιστορία.

Η Ελληνίδα τενίστρια, στις 22:00 ώρα Ελλάδος θα βρεθεί απέναντι στην Πολωνή, διεκδικώντας τον πρώτο 1000αρι τίτλο της καριέρας της, αλλά και παράλληλα το Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη που θα ανήκει σε όποια σηκώσει το τρόπαιο!

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Πριν από 8 μήνες ήταν κάτι απίστευτο να πετύχω και τώρα είμαι μια νίκη μακριά. Δεν θα το σκεφτώ περισσότερο, επειδή ήδη κάνω ένα πολύ καλό τουρνουά. Βλέπω πως βελτιώνομαι κάθε εβδομάδα στην κατάταξη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα και για την ομάδα μου» έλεγε η 26χρονη τενίστρια που θα παίξει για πέμπτη φορά κόντρα στην Σβιόντεκ.

Την μεγάλη αναμέτρηση θα μεταδώσει στις 22:00 το Novasports 6HD.

Ο δρόμος για τον τελικό

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε την Πάουλα Μπαντόσα με 2-1 σετ και πλέον στον τελικό κόντρα στην Ιγκα Σβιόντεκ θα διεκδικήσει το τρόπαιο που ψάχνει από το 2019 μετά το Ραμπάτ.

Για να φτάσει ως τον τελικό η Σάκκαρη, έχασε μόνο ένα σετ κι αυτό στον ημιτελικό με την Ισπανίδα τενίστρια.

Στον δεύτερο γύρο (πέρασε bye τον πρώτο) αντιμετώπισε την Κατερίνα Σινιάκοβα την οποία με σκαμπανεβάσματα, κέρδισε με 6-3, 7-5.

Ακολούθησε στον τρίτο γύρο η Πέτρα Κβίτοβα, μία τενίστρια με εμπειρία και δύσκολος αντίπαλος. Ωστόσο, η Σάκκαρη έκανε το καλύτερο παιχνίδι της και την ισοπέδωσε με 6-3, 6-0.

Στην φάση των «16» η Ντάρια Σάβιλ είχε κάνει την έκπληξη και έφτασε ως εκεί. Ένα πρόβλημα τραυματισμού όμως, ενώ η Σάκκαρη είχε προβάδισμα με 4-1 στο πρώτο σετ, την ανάγκασε να αποσυρθεί και έτσι η Ελληνίδα τενίστρια έφτασε ξεκούραστα στα προημιτελικά.

Η Ριμπάκινα από το Καζακστάν ήταν το επόμενο εμπόδιο, αλλά ούτε κι αυτό ήταν αρκετό για να την σταματήσει.

Η Σάκκαρη επικράτησε με 7-5, 6-4 και στα ημιτελικά θα περίμενε την κάτοχο του τίτλου, Πάουλα Μπαντόσα. Εκεί η Μαρία έχασε σετ για πρώτη φορά στο ματς (6-2, 4-6, 6-1), ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να ανακόψει την πορεία της.

Η προϊστορία της Σάκκαρη με την Σβιόντεκ

Στα μεταξύ τους ματς, η Σάκκαρη προηγείται με 3-1 νίκες, με την τελευταία αναμέτρηση όμως να ανήκει στην Σβιόντεκ. Ήταν στα ημιτελικά στην Ντόχα όπου η Πολωνή κέρδισε με 6-4, 6-3 και στη συνέχεια κατέκτησε και τον τίτλο.

Πριν από αυτό το ματς, η Μαρία την κέρδισε στο Roland Garros με 6-4, 6-4 στον 4ο γύρο, «εκθρονίζοντάς» την από τον τίτλο, ενώ τον Σεπτέμβριο την κέρδισε στα ημιτελικά της Οστράβας με 6-4, 7-5 και το Νοέμβριο στο round robin του WTA Finals με 6-2, 6-4.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Σάκκαρη: Στον τελικό του Indian Wells μετά από σπουδαία εμφάνιση (vids)