ΣΠΟΡ

Κατερίνα Στεφανίδη: Πρωταγωνίστησε στο Filothei Women Gala – Πρώτη θέση με άλμα στα 4,64μ.

Κατερίνα Στεφανίδη
Intime

Κατερίνα Στεφανίδη: Η Ολυμπιονίκης του επί κοντώ πρωταγωνίστησε στο Filothei Women Gala, όπου με άλμα στα 4,64μ. πήρε την πρώτη θέση.

Η Στεφανίδη ήταν γεμάτη αυτοπεποίθηση κι ήταν το πρόσωπο του αγώνα που διοργανώνει ο σύλλογός της ΑΟ Φιλοθέης.

Η έμπειρη επικοντίστρια έχει κάθε λόγο να προσδοκά ότι η χρονιά θα έχει ανάλογα καλή συνέχεια. Δίχως τον απαραίτητο συναγωνισμό ξεπέρασε το 4,64 μ. και έδειξε πως βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση ενόψει της απαιτητικής σεζόν.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κριερ ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,44 μ. με επιτυχημένο άλμα, άφησε το 4,49 μ. για να περάσει με την πρώτη τα 4,54 μ. και 4,64 μέτρα. Στη συνέχεια ο πήχης πήγε στα 4,74 μ., ύψος που θα αποτελούσε κορυφαία επίδοση στον κόσμο, ωστόσο η αθλήτρια δεν είχε όσο καλές προσπάθειες θα ήθελε.

«Μου έλειψε ο συναγωνισμός σήμερα. Παρόλα αυτά είμαι ικανοποιημένη από την εμφάνιση και κυρίως από το τεχνικό κομμάτι. Έχω ένα θέμα με την φόρα το οποίο θα το βρω από αγώνα σε αγώνα, από ένστικτο τρέχω γρηγορότερα από ότι πρέπει στα τελευταία άλματα, με αποτέλεσμα να μη βγαίνει σωστά η φόρα. Σε κάθε περίπτωση είμαι αισιόδοξη για τη συνέχεια της σεζόν, έχω την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να συνεχίσω μια απαιτητική χρονιά όπως αυτή. Τα άλματα μου σήμερα στο 4,74μ. δεν ήταν τόσο καλά, όσο τα ψηλά άλματα που έκανα στους δύο αγώνες που προηγήθηκαν. Θα κάνω τα επόμενα Diamond League σε Ραμπάτ και Ρώμη κι έπειτα θα επιστρέψω στις ΗΠΑ για το Παγκόσμιο», είπε η Στεφανίδη, η οποία όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος για αρκετή ώρα μίλησε με τα μικρά παιδιά, φωτογραφήθηκε και μοίρασε αυτόγραφα με μικρούς και μεγάλους, που έτρεξαν να την δουν από κοντά.

Η Νινόν Σαπέλ (Γαλλία) ήταν δεύτερη στο επί κοντώ με 4,44 μ. και η Μόλι Κάντερι (Μ. Βρετανία) τρίτη με 4,39 μέτρα. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Νεάνιδα Ελίνα Φλώρου - Δημητριάδου, που ξεπέρασε τα 4,09 μ. και βελτίωσε το ρεκόρ της, που ήταν 4,05 μέτρα. Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, η οποία προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο του Κάλι, στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,19 μέτρα.

Σχετικές ειδήσεις