ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου: «Φινάλε» με νέα εξαιρετική εμφάνιση για την Ελλάδα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου
koe.org.gr

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Με μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση έριξε «αυλαία» η Εθνική της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης.

Η Ελλάδα κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό του Highlight, όπου εκτέλεσαν το πρόγραμμα με θέμα «το υπέροχο ελληνικό πνεύμα και η ψυχή».

Η όμορφη εκτέλεση του προγράμματος, βαθμολογήθηκε με 87,2333 β., κάτι που επέτρεψε στα κορίτσια της Εθνικής να κερδίσουν μια θέση σε σχέση με τον προκριματικό, καθώς ξεπέρασαν τις ΗΠΑ. Να θυμίσουμε ότι η ομάδα αποτελείται από τις: Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη - Κομηνέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Αντριάνα Μισίκεβιτς και Λυδία Παπαναστασίου (αναπλ. Ζωή Καράγγελου)

H Μαρία Αλζιγκούζη - Κομηνέα, από τις πιο έμπειρες της ομάδας, με τρίτη συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Το χαρήκαμε ιδιαίτερα και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αισθανόμαστε πολύ δεμένες, εγώ θεωρώ ότι είμαι πιο ώριμη και αυτές τις χορογραφίες τις έχω στην καρδιά μου».

Η Σοφία Μαλκογεώργου ανέφερε ότι: «Είναι μια καινούργια ομάδα που βελτιώνεται συνεχώς και έχει προοπτικές για διάκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που είναι ο επόμενος στόχος. Είμαι χαρούμενη και για την πρώτη συμμετοχή μου στο Ντουέτο», ενώ η Ελένη Φραγκάκη, από τις νεότερες της ομάδας, είπε: «Ήταν μια τέλεια εμπειρία, ανταμειφθήκαμε για τους κόπους μια χρονιάς. Είμαστε πολύ δεμένες, πλέον, λειτουργούμε ως ομάδα. Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν και ιδιαίτερα τις προπονήτριές μας και την Ομοσπονδία. Πάμε τώρα για το Ευρωπαϊκό».

Επιστρέφει την Κυριακή (26/6) η ελληνική αποστολή

Η πιο πετυχημένη ελληνική αποστολή Καλλιτεχνικής Κολύμβησης σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιστρέφει την Κυριακή (26/6) στις 9:30 το πρωί στην Αθήνα, έχοντας στις αποσκευές της τα δύο ιστορικά χάλκινα μετάλλια της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο Τεχνικό και στο Ελεύθερο Σόλο, αλλά και τις υπόλοιπες διακρίσεις με ιδιαιτέρως τιμητικές θέσεις στα υπόλοιπα αγωνίσματα. Συγκεκριμένα: Την 4η θέση στο Κόμπο, την 5η θέση στο Τεχνικό Ομαδικό, την 6η θέση στο Ελεύθερο Ντουέτο με τις Πλατανιώτη / Μαλκογεώργου, την 6η θέση στο Highlight και την 8η στο Ελεύθερο Ομαδικό.

Σχετικές ειδήσεις