ΣΠΟΡ

Στίβος: Διώχνουν τους αθλητές από τους ξενώνες του Αγίου Κοσμά

Άγιος Κοσμάς
Print Screen

Απίστευτο και όμως ελληνικό! Εν μέσω αγωνιστικής περιόδου, με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου να διεξάγεται σε 15 μέρες, οι αθλητές που διαμένουν στους ξενώνες του Αγίου Κοσμά καλούνται να τους εγκαταλείψουν, έχοντας μάλιστα αυστηρή διορία μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως λένε, αποκλειστικά στην κάμερα του OPEN, οι Έλληνες πρωταθλητές, ενημερώθηκαν μόλις την Τετάρτη για την εξέλιξη αυτή που τους διαλύει όλο το πρόγραμμα.

Οι Γιάννης Νυφαντόπουλος (πρωταθλητής σπριντ και εκπρόσωπος των αθλητών, Μιχάλης Αναστασάκης (πρωταθλητής σφυροβολίας), Βασίλης Κωνσταντίνου (πρωταθλητής ύψους) και Ελένη- Κλαούντια Πόλακ (πρωταθλήτρια επί κοντώ) ξεσπούν ζητώντας παράταση. Αναλυτικά όσα είπαν:

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ:

«Υπήρχε το γεγονός ότι οι ξενώνες θα αποχωρήσουν από τον Άγιο Κοσμά αλλά δεν υπήρχε ποτέ κάτι τελεσίδικο. Κάθε εβδομάδα ρωτούσαμε πότε θα φύγουμε και μας έλεγαν ότι «παιδιά, δεν ξέρουμε». Και ξαφνικά μάθαμε ότι έχουμε μια διορία μιας εβδομάδας να φύγουμε από τους ξενώνες. Μας λένε «έχετε μια εβδομάδα να φύγετε, έχετε μια εβδομάδα να μαζέψετε όλη σας τη ζωή»

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ:

«Δεν τους ενδιαφέρει, δεν έχει προγραμματιστεί κάτι για τα πράγματά μας. Εμείς έχουμε αγοράσει τα πάντα εδώ πέρα, εμείς τα έχουμε κάνει αυτά τα δωμάτια, παραλάβαμε σκέτο τοίχο. Έχουμε πράγματα τα οποία είναι πάρα πολύ δύσκολο να φύγουν μέσα σε μια εβδομάδα. Καλούμαστε εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου να μπουμε σε αυτή τη διαδικασία, να αποπροσανατολιστούμε εντελώς από τον αγωνιστικό μας στόχο γιατί ξαφνικά βρισκόμαστε χωρίς σπίτι.»

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ:

«Μας έχουν ενημερώσει ότι θα πάμε σε σπίτια τα οποία έχουν νοικιάσει και μας λένε ότι είναι επιπλωμένα, με συνθήκες θα το έλεγα το λιγότερο γελοίες γιατί καλούμαστε να μείνουμε μαζί, όπως μάθαμε 4 και 5 άτομα στο ίδιο σπίτι. Είναι πολύ δύσκολο να μείνεις με 4-5 άτομα. Ποιος θα πρωτοπλύνει, ποιος θα πρωτοφάει, ποιος θα πρωτοκάνει τι; Όλοι έχουμε τις προπονήσεις μας, ο χρόνος μας είναι περιορισμένος. Σαν αθλητές έχουμε μια πειθαρχία να έχουμε ένα πρόγραμμα. Δεν είμαι σχολική εκδρομή, δε μπορούμε να πάμε και να μείνουμε 5 και 6 άτομα σε ένα σπίτι.»

ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ:

«Απαιτούμε τουλάχιστον παράταση μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου να μπορούμε να οργανωθούμε για το που θα πάμε. Δε λέμε να μη φύγουμε, το ξέραμε, κανένα πρόβλημα αλλά ζητούσαμε το χρονοδιάγραμμα και δεν μας το απαντούσε ποτέ κανείς. Στον Άγιο Κοσμά μένουν Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι πρωταθλητές, πρωταθλητές Ευρώπης, Μεσογειονίκες, πρωταθλητές Ελλάδος, θέλουμε να βγει συγκεκριμένα κάποιος υπεύθυνος είτε αυτός είναι από τον Αγ. Κόσμα, είτε αυτός είναι από το Υπουργείο, είτε αυτός είναι άλλο κυβερνητικό στέλεχος να μας πει υπεύθυνα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη γι΄ αυτό (το deadline της μετακόμισης) γιατί δε ξέρουμε και σε ποιον να επιρρίψουμε ευθύνες. Δεν υπάρχει το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας. Σκέφτονται το τώρα και το μετά απλά κάθονται και το ψάχνουν και το κυνηγάνε. Δε γίνεται να θυμόμαστε τους αθλητές μόνο όταν έχουν επιτυχίες ή μόνο όταν κάνουν κάτι για τη χώρα. Οι αθλητές αγωνίζονται και εργάζονται καθημερινά όπως ο κόσμος πάει στη δουλειά του, έτσι και μεις πάμε καθημερινά 8 ώρες στο γήπεδο.»