ΣΠΟΡ

Νικ Κύργιος: «Είμαι ο λιγότερο επαγγελματίας, πρέπει να μάθεις να ζεις με την αποτυχία»

Νικ Κύργιος
AP Photo/Mark Baker

Νικ Κύργιος: Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει το άθλημα του και παραδέχθηκε ότι δεν είναι κι από τους καλύτερους επαγγελματίες.

Ο Νικ Κύργιος φιλοξενήθηκε στο «Impaulsive», το podcast του γνωστού youtuber, Λόγκαν Πολ.

Ο 27χρονος αθλητής μίλησε για το τένις λέγοντας ότι: «…είναι δύσκολο επειδή πρέπει να μάθεις να ζεις με την αποτυχία. Κάθε εβδομάδα υπάρχει μόνο ένας νικητής και δεν είναι μόνο ένα ματς, αφού πιθανότατα θα ακολουθήσει μια ήττα και την επόμενη εβδομάδα», για να προσθέσει ότι: «Θα έλεγα πως εγώ είμαι ο λιγότερο επαγγελματίας τενίστας. Δεν κάνω ζέσταμα πριν από τους αγώνες μου, δεν έχω προπονητή, το δοκίμασα αλλά δεν μου ταίριαζε».

Ο Κύργιος αναφέρθηκε στην παρουσία του στον τελικό του Wimbledon, όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. «Το Wimbledon πέρσι ήταν πραγματικά η ευκαιρία μου. Αν είχα νικήσει, ειλικρινά, νομίζω πως θα σταματούσα το τένις για τουλάχιστον έναν χρόνο ή δύο. Ήμουν δύο σετ μακριά από το να τα καταφέρω. Κατέκτησα το 1ο σετ και σκέφτηκα ότι αυτό είναι, αλλά μετά δεν ήμουν σε θέση να διατηρήσω το ίδιο επίπεδο, ο Νόβακ έμεινε στο ίδιο επίπεδο και κατάφερε να με νικήσει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε σύγκριση που έκανε ανάμεσα στον Μάικλ Τζόρνταν και τον Ρότζερ Φέντερερ, είπε: «O Φέντερερ και ο Τζόρνταν είναι αρκετά παρόμοιοι, αλλά νομίζω στατιστικά ο Τζόκοβιτς είναι καλύτερος. Ο Τζόρνταν πιστεύω πως θα μπορούσε να παίζει στο NBA ακόμα και στη σημερινή εποχή, αντίθετα ο ΜακΕνρό, ο Σάμπρας ή ο Αγκάσι δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν στο σημερινό τένις».