ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο υγρού στίβου: Τρομερός Γκολομέεβ - Προκρίθηκε στον τελικό των 50μ. ελεύθερο!

Παγκόσμιο υγρού στίβου: Τρομερός Γκολομέεβ - Προκρίθηκε στον τελικό των 50μ. ελεύθερο!

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έκανε εξαιρετική κούρσα στην ημιτελική σειρά των 50μ. ελεύθερο και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Φουκουόκα.

«Τορπίλη» ο Κριστιάν Γκολομέεβ στα ημιτελικά των 50μ. ελεύθερο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου στην Ιαπωνία.

Ο Έλληνας πρωταθλητής συμμετείχε στην πρώτη ημιτελική σειρά του αγωνίσματος και τερμάτισε στην τέταρτη θέση με χρόνο 21.85.

Με αυτή την επίδοση, που ήταν συνολικά η 7η καλύτερη, προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου (29/7), που θα αρχίσει στις 14.09 ώρα Ελλάδος με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ3.

Αυτός θα είναι ο πέμπτος τελικός στην καριέρα του Γκολομέεβ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που κατέχουν ο Άρης Γρηγοριάδης και ο Γιάννης Δρυμωνάκος.

Μακράν ταχύτερος και στους ημιτελικούς ήταν ο Αυστραλός Κάμερον ΜακΙβόι, που τερμάτισε σε 21.25 και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο.

Τον ακολούθησαν ο Αμερικανός Τζακ Αλεξι με 21.60 και ο Βρετανός Μπεν Πράουντ -που είναι ο κάτοχος του τίτλου- με 21.61, ενώ προκρίθηκαν επίσης: ο Αυστραλός Αϊζακ Κούπερ (21.65), ο Τζόρνταν Κρουκς από τα Νησιά Κέιμαν, πρωταθλητής κόσμου στην 25άρα πισίνα (21.73), ο Ιταλός Λεονάρντο Ντεπλάνο (21.74) και ο Καναδός Τζος Λιέντο Εντουαρντς (21.88).

Εκτός τελικού έμεινε ο βετεράνος Γάλλος Φλοράν Μανοντού, Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο, που περιορίστηκε στη 12η θέση.