ΣΠΟΡ

Θρήνος στη Βραζιλία - Πέθανε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης, Βαλέβσκα Ολιβέιρα, στα 43 της

Θρήνος στη Βραζιλία - Πέθανε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης, Βαλέβσκα Ολιβέιρα, στα 43 της
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Βαλέβσκα Ολιβέιρα πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 43 ετών, σκορπώντας θλίψη στη Βραζιλία και τον κόσμο του βόλεϊ.

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Βραζιλίας απέτισε φόρο τιμής στον θάνατο της Ολυμπιονίκης, Βαλέβσκα Ολιβέιρα, η οποία πέθανε το βράδυ της Πέμπτης (21/9) σε ηλικία 43 ετών.

Η γνωστή σε όλους στη Βραζιλία και ως Βαλ, ήταν μέλος της ομάδας που κέρδισε το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της χώρας στο Πεκίνο το 2008. Ένας θρίαμβος που ήρθε μετά το βάθρο στο Σίδνεϊ το 2000, όπου κετάκτησαν το χάλκινο.

Η καριέρα της στην εθνική ομάδα περιελάμβανε επίσης τρεις τίτλους Grand Prix (2004, 2006, 2008) και χρυσό στους Παναμερικανικούς Αγώνες το 1999.

Η Βαλέβσκα Ολιβέιρα αποσύρθηκε το 2022, τελειώνοντας την καριέρα της στην Praia Clube της Superleague της Βραζιλίας, όπου τη βοήθησε να σηκώσει τον τίτλο το 2018. Η ομάδα της Uberlandia απέσυρε τη φανέλα νούμερο ένα προς τιμήν της.

Σε αναγνώριση της ζωής και της καριέρας της Ολυμπιονίκη, η ομάδα της Βραζιλίας, που αγωνίστηκε σε ένα από τα Ολυμπιακά Προκριματικά Τουρνουά Βόλεϊ Γυναικών FIVB 2023 στην Ιαπωνία, τήρησε ενός λεπτού σιγή πριν από τον αγώνα της με την Τουρκία την Παρασκευή (22/9). Οι αθλήτριες φορούσαν επίσης περιβραχιόνια με το γράμμα W, το νούμερο ένα και μια καρδιά.

Για τον θάνατο της Βαλέβσκα Ολιβέιρα εξέδωσε ανακοίνωση και η Βραζιλιάνικη Συνομοσπονδία Βόλεϊ:

«Με θλίψη και τεράστια λύπη, η Συνομοσπονδία Βόλεϊ της Βραζιλίας (CBV) έλαβε την είδηση ​​του θανάτου της Ολυμπιονίκης Βαλέβσκα Ολιβέιρα το βράδυ της Πέμπτης».

Ο πρόεδρος της CBV Ρανταμές Λατάρι πρόσθεσε: «Η Βαλ ήταν μια ξεχωριστή παίκτρια, η καριέρα της στο άθλημα θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η CBV συμπάσχει με την οικογένεια και τους φίλους αυτής της σπουδαίας αθλήτριας».