ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: Η ιστορική επίδοση που δεν έχει πετύχει καμία αθλήτρια - Μεγάλο το χρηματικό έπαθλο

Μαρία Σάκκαρη: Η ιστορική επίδοση που δεν έχει πετύχει καμία αθλήτρια - Μεγάλο το χρηματικό έπαθλο
EPA/Ivan Villanueva, ΑΜΠΕ

Μαρία Σάκκαρη: Μία εξαιρετική επίδοση σημείωσε η Ελληνίδα τενίστρια με τη νίκη της 2-0 επί της Κάρολαϊν Ντόλεχαϊντ στην Γουαδαλαχάρα.

Η 28χρονη αθλήτρια έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου τίτλου στην επαγγελματική της καριέρα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει εναντίον των επικριτών της μετά το τέλος του τελικού, στη συνέντευξη Τύπου.

Ο τίτλος που κατέκτησε η Μαρία Σάκκαρη στο Μεξικό συνοδεύτηκε με μία μοναδική επίδοση για την Ελληνίδα αθλήτρια, καθώς είναι η μοναδική τενίστρια τη φετινή σεζόν που έχει καταφέρει να κερδίσει τουρνουά WTA 1000 χωρίς να χάσει κάποιο σετ και η πρώτη σε κορτ με σκληρή επιφάνεια, μετά την Ίγκα Σβιόντεκ στο Μαϊάμι, την περσινή περίοδο.

Από εκεί και πέρα, η 28χρονη αθλήτρια εξασφάλισε ένα σημαντικό οικονομικό έπαθλο με την κατάκτηση του τροπαίου στο Μεξικό. Συγκεκριμένα, ο τίτλος «χάρισε» στην κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια το ποσό των 454.500 δολαρίων, τα οποία… μεταφράζονται σε περίπου 426.000 ευρώ.

Ακόμα, η Μαρία Σάκκαρη εξασφάλισε 900 βαθμούς από την παρουσία της στην Γουαδαλαχάρα, με αποτέλεσμα να κάνει… άλμα 3 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς από τη Δευτέρα (25/09) θα φιγουράρει στο νούμερο 6, ενώ αύξησε τις ελπίδες της για την παρουσία της στα WTA Finals, τα οποία θα διεξαχθούν από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου στο Κανκούν.

Σχετικές ειδήσεις