ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: «Ξέρω ποιος ανεβάζει τις ήττες μου στο YouTube - Μου έδωσε δύναμη»

Μαρία Σάκκαρη: «Ξέρω ποιος ανεβάζει τις ήττες μου στο YouTube - Μου έδωσε δύναμη»
EPA/Ivan Villanueva, ΑΜΠΕ

Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στάθηκε για μια ακόμα φορά στην κριτική που είχε δεχθεί τα τελευταία χρόνια, μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Μεξικό.

Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (24/09) η Μαρία Σάκκαρη κατέκτησε τον τίτλο στο Open της Γουαδαλαχάρα, μιας και επικράτησε 2-0 σετ της Κάρολαϊν Ντόλεχαϊντ. Αυτό είναι το δεύτερο τρόπαιο στην επαγγελματική της καριέρα και σύμφωνα με την ίδια αποτελεί τη μεγαλύτερη… απάντηση στους επικριτές της.

Σε αυτό είχε σταθεί η 28χρονη αθλήτρια στη συνέντευξη Τύπου μετά την απονομή του τροπαίου στο Μεξικό. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε, πλέον μπορεί να τους… βουλώσει το στόμα, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε για τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα της.

«Ήταν πολύ δύσκολο όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά τα δύο τελευταία που είμαι παίκτρια του Top 10», ήταν τα πρώτα της λόγια. Και συνέχισε: «Όλοι έλεγαν "είναι Top 10, Top 5, Top 3 και έχει κερδίσει μόνο ένα 250άρι. Επιτέλους μπορώ να τους βουλώσω το στόμα (γέλια). Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα. Δεν θέλω να σταματήσω στους δύο τίτλους. Είμαι απλά χαρούμενη για τον εαυτό μου που μπόρεσα να το ξεπεράσω αυτό και να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να πετύχω μεγάλα πράγματα».

Αναφορικά με τις δυσκολίες που ανέφερε στην τελετή απονομής, απάντησε: «Ήταν δύσκολο, δεν θα το αρνηθώ. Δεν θα αρχίσω να λέω πόσο δύσκολο ήταν τους τελευταίους μήνες, έχω μιλήσει αρκετά. Αποτελεί παρελθόν. Είναι σημαντικό που κατάφερα να επιστρέψω και να βρω τρόπο να είμαι χαρούμενη στο court ξανά. Aυτός ήταν ο μεγαλύτερος στόχος μου αυτή την εβδομάδα και η μεγαλύτερη επιτυχία μου. Είμαι χαρούμενη που βρήκα τον δρόμο αυτή την εβδομάδα και που συνέβη στη Γουαδαλαχάρα».

Με νέες δηλώσεις της στην σελίδα της WTA, η Μαρία Σάκκαρη αναφέρθηκε ξανά στους επικριτές της και συγκεκριμένα έναν άνθρωπο που ανέβαζε στο Youtube βίντεο με τις αποτυχίες της.

«Ζούμε στο 2023. Τα social media είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε. Η Κόκο (σ.σ. Γκάουφ) είχε πει ότι ξέρει τα user names. Κι εγώ τα ξέρω. Ξέρω τον άνθρωπο με κανάλι στο YouTube που ποστάρει όλες τις ήττες μου σε ημιτελικά, όλες τις ήττες μου σε τελικούς.

Ξέρω. Τώρα δεν μπορώ να περιγράψω την ικανοποίηση. Όταν αποδεικνύεις σε αυτούς τους ανθρώπους ότι κάνουν λάθος, είναι καύσιμο. Έτσι δούλεψε για μένα. Ήξερα ότι θα ερχόταν, απλά δεν ήξερα πότε. Τους ευχαριστώ, μου έδωσαν δύναμη», ανέφερε.

Παράλληλα, σε post της η Μαρία Σάκκαρη έγραψε: «Τι εβδομάδα, Γουαδαλαχάρα Ευχαριστώ για την απίστευτη ενέργεια και σε όλους εσάς που σταθήκατε δίπλα μου και πιστέψατε σε μένα. Η αγάπη και η υποστήριξη που ένιωσα αυτή την εβδομάδα ήταν συγκλονιστική. Θα σας δω του χρόνου! Μεξικό, έχεις την καρδιά μου».