ΣΠΟΡ

NFL: Ξύλο στις εξέδρες και σκέψεις στις ΗΠΑ για... ελληνικά μέτρα μετά το νέο περιστατικό βίας

NFL: Ξύλο στις εξέδρες και σκέψεις στις ΗΠΑ για... ελληνικά μέτρα μετά το νέο περιστατικό βίας
Screenshot

Θυμωμένοι φίλαθλοι των Buffalo Bills ήρθαν στα χέρια - Ανησυχία στις ΗΠΑ για τα αυξημένα περιστατικά οπαδικής βίας στους αγώνες του NFL.

Η απογοήτευση για την ήττα των Buffalo Bills από τους Denver Broncos στο τέλος της αναμέτρησης, οδήγησε σε ένταση στις εξέδρες, με τρεις άνδρες να έρχονται στα χέρια και α ανταλλάσουν μπουνιές μπροστά στα μάτια σοκαρισμένων συνοπαδών τους.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα social media απαθανατίζει έναν άνδρα με λευκή κουκούλα και φανέλα του Τζος Άλεν να χτυπά δύο άλλους φιλάθλους των Bills ταυτόχρονα.

Αυτό είναι μόνο το πιο πρόσφατο σε μια σειρά περιστατικών που έχουν στιγματίσει αυτή τη σεζόν το NFL, καθώς η οπαδική βία φαίνεται να επιδεινώνεται.

Νωρίτερα φέτος, ένας οπαδός των New England Patriots διαπληκτίστηκε με έναν οπαδό των Miami Dolphins, με τον φίλο των Patriots να πεθαίνει λίγες ώρες αργότερα λόγω των τραυμάτων του.

Βίαια επεισόδια έχουν παρατηρηθεί επίσης στο Ντάλας, στο Λος Άντζελες και στο Νιου Τζέρσι.

Ειδικότερα, το «SoFi Stadium» έχει βιώσει άφθονα περιστατικά βίας, με φιλάθλους των Chargers να έχουν μάχες σώμα με σώμα τόσο με τους οπαδούς των Raiders όσο και με αυτούς των Cowboys.

Οι σκέψεις για μέτρα πρόληψης στο NFL και τα προβλήματα

Όπως αναφέρουν πολλά ξένα ΜΜΕ, στο NFL κάνουν σκέψεις για ένα σχέδιο διαχωρισμού των αντιπάλων οπαδών μεταξύ τους, όπως συμβαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις στην Ελλάδα (αν και στη χώρα μας πλέον απαγορεύονται στα περισσότερα παιχνίδια οι μετακινήσεις οπαδών) και γενικότερα στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η κουλτούρα της μεταπώλησης εισιτηρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα καθιστούσε ουσιαστικά αδύνατο να διασφαλιστεί ότι οι αντίπαλοι οπαδοί θα χωρίζονταν μεταξύ τους, οπότε ένα τέτοιο σχέδιο δύσκολα θα προχωρήσει.