ΣΠΟΡ

Formula 1: Ολοκλήρωση σεζόν με τη 19η νίκη του Φερστάπεν

Formula 1: Ολοκλήρωση σεζόν με τη 19η νίκη του Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν είχε κατακτήσει τον τίτλο και απλά έτρεξε στο Άμπου Ντάμπι για την πιστοποίηση της κυριαρχίας του, κατακτώντας τη 19η φετινή του νίκη στο τελευταίο grand prix της χρονιάς.

Η σεζόν για το 2023 στην Formula 1, ολοκληρώθηκε με το grand prix στο Άμπου Ντάμπι. Αγωνία δεν υπήρχε καθώς οι τίτλοι είχαν κριθεί, με τον Μαξ Φερστάπεν να αποδεικνύει ακόμη μια φορά την απόλυτη κυριαρχία του. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής νίκησε κατακτώντας τη 19η επικράτησή του στη σεζόν.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σαρλ Λεκλέρκ με Φεράρι, ενώ ο Τζορτζ Ράσελ με Mercedes τερμάτισε τρίτος συμπληρώνοντας το βάθρο. Να σημειωθεί πως στην κούρσα δεύτερος τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρεθ με Red Bull, αλλά του είχε επιβληθεί ποινή 5 δευτερολέπτων για πρόκληση σύγκρουσης.

Αναφορικά με τη «μάχη» για τη δεύτερη θέση στους κατασκευαστές, η Mercedes επικράτησε της Ferrari. Όλα αυτά τη στιγμή που ο Φερστάπεν έφτασε τις 54 νίκες στην καριέρα του, ανεβαίνοντας στην 3η θέση της ιστορίας ξεπερνώντας τον Φέτελ. Το εντυπωσιακό είναι πως φέτος κατέκτησε 19 νίκες στα 22 grand prix, ενώ την προηγούμενη σεζόν είχε 15 νίκες.

Εκπληκτική η επίδοση και για τη Red Bull, η οποία νίκησε τα 21 grand prix. Πρόκειται φυσικά για ρεκόρ το οποίο ήδη είχε «σπάσει». Το κατείχε μέχρι πρότινος η Mercedes που μετρούσε 19 νίκες το 2016.