ΣΠΟΡ

Ινδία: Έτρεξε μόνος του και τερμάτισε... τελευταίος - Ντοπαρισμένος ο «ήρωας» του τελικού των 100μ.

Ινδία: Έτρεξε μόνος του και τερμάτισε... τελευταίος - Ντοπαρισμένος ο «ήρωας» του τελικού των 100μ.
SCREENSHOT - VIDEO

Πριν μερικούς μήνες ο Λαλίτ Κουμάρ έτρεξε μόνος του σε τελικό 100 μέτρων στους εθνικούς αγώνες στίβου στο Δελχί της Ινδίας επειδή οι αντίπαλοί του αποχώρησαν για να μη βρεθούν ντοπαρισμένοι και τελικά βρέθηκε και ο ίδιος θετικός. 

Ένα πραγματικά πρωτοφανές περιστατικό στον χώρο του στίβου έλαβε χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Δελχί, στο πλαίσιο των εθνικών αγώνων. Τη στιγμή που ο Λαλίτ Κούμαρ έλαβε θέση στη γραμμή εκκίνησης για τον τελικό των 100μ ανδρών, ο 20χρονος δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα έτρεχε μόνος του!

Κι αυτό διότι και οι επτά αντίπαλοί του αποχώρησαν από τον αγώνα στο στάδιο «Τζαβαρχαλάλ Νέχρου» της ινδικής πρωτεύουσας, επικαλούμενοι κράμπες ή άλλα μυϊκά προβλήματα! Ωστόσο, οι διοργανωτές υποψιάζονταν ότι αυτό συνέβη μετά από την πληροφορία για επικείμενη άφιξη αξιωματούχων της υπηρεσίας αντιντόπινγκ της Ινδίας (NADA).

Ο Σαντίπ Μεχτά, γραμματέας της Ένωσης Στίβου του Δελχί (DAA) επιβεβαίωσε στο Reuters ότι ορισμένοι αθλητές από τους αγώνες δεν εμφανίστηκαν για να γλιτώσουν τους ελέγχους, ενώ άλλοι δεν πήγαν καν να παραλάβουν τα μετάλλιά τους, εγείροντας περισσότερες υποψίες για ντόπινγκ.

Ο Κούμαρ, ο οποίος αποθεώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως «τίμιος αθλητής σε ένα βρώμικο άθλημα», είχε δηλώσει τότε. «Ανυπομονούσα πραγματικά να τρέξω ασπέναντι στους καλύτερους αθλητές, αλλά κανείς δεν εμφανίστηκε», είπε στην εφημερίδα "Indian Express".

«Όλοι φοβήθηκαν μήπως γίνουν εξετάσεις. Ως αθλητής, νιώθω πολύ πληγωμένος και απογοητευμένος», πρόσθεσε.

Μάλιστα, η DAA αποφάσισε να απονείμει στον αθλητή ένα μετάλλιο και ένα πιστοποιητικό, παρόλο που ήταν ο μοναδικός δρομέας στον τελικό.

Ωστόσο μετά από 2,5 μήνες ο Κουμάρ βρέθηκε θετικός στην ουσία δροστανολόνη, που είναι ενέσιμο αναβολικό το οποίο χρησιμοποιείται συχνά στο bodybuilding για την αύξηση της δύναμης και τη μείωση του λίπους.

Ο Ινδός αθλητής αρνήθηκε κατηγορηματικά τη χρήση απαγορευμένων ουσιών και μίλησε για πλεκτάνη.

«Αν είχα πάρει οποιαδήποτε ουσία που βελτιώνει τις επιδόσεις, θα το είχα σκάσει όπως και οι υπόλοιποι. Δεν έχω πάρει ποτέ αναβολικά... Αισθάνομαι ότι κάποιοι προπονητές εμπλέκονται στην παγίδευσή μου. Πήρα συμπληρώματα πρωτεΐνης και ίσως ήταν... μολυσμένα», δήλωσε ο Κουμάρ και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει τον έλεγχο του β' δείγματος γιατί δεν έχει χρήματα...

Σχετικές ειδήσεις